BG премиера: Бестселърът Kymco People S150 ABS – най-оборудваният в малките кубатури

Миналата седмица представихме една от двете премиери на Kymco на нашия пазар – Agility 300i ABS. Другата нова машина, модел 2020, която представи фирмата Сенакс е по-малкия по обем People S150 ABS. Официалният вносител на Kymco докара първите бройки на бестселъра тази пролет, в най-трудните времена. Точно по време на извънредното положение заради COVID-19.

Така у нас се появи най-добре оборудваният и безопасен скутер при малките кубатури на пазара. Още при световната си премиера той впечатли със съществените високотехнологични промени.  Това никак не е случайно. People е един от най-емблематичните скутери на Kymco. За първи път бе представен през 1999 г. Той постигна светкавичен успех, особено в Европа, където се утвърди като идеалното превозно средство в града.

Новият People S150 се надгражда върху успеха на модела. Причината е, че машината е с водещи в класа характеристики.

Елегантният стил, практичните функции, допълнителната безопасност и по-доброто представяне дават увереност при всекидневното му използване. People S 150 е проектиран да отговори на нуждите на бизнес професионалиста.
Има модерен стайлинг, а също доста допълнителни аксесоари като стандартно оборудване. Скутерът се отличава с удобна позиция за каране, ниска стъпка за краката, пълна защита от вятър и много място за съхранение на различни вещи.

People S150 ABS е с най-новия двигател на Kymco – G5 Eco. Моторът е с обем 150 куб. см, с четири клапана на цилиндъра, максимална мощност 10,3 кВт (14 к.с.) при 8500 об/мин. Новият двигател осигурява плавно и линейно отдаване на мощност в целия си обхват на обороти. Това го прави идеален за пътувания в града.
Има редица допълнителни подобрения. Инженерите направиха промени в рамката. Тя е с висока твърдост, което дава до по-добри характеристики на работа.  Управлението е значително подобрено. Добавена бе хоризонтална опора на двигателя за допълнителна стабилност при по-високи скорости.

Има и по-добро разпределение на теглото. Инженерите изнесоха повече тегло напред, за да се подобри стабилността на движение. Това стана чрез изтегляне на акумулаторната батерия и резервоара за гориво напред към предната част на скутера.
Сега People S150 сега има по-къса база. Така се увеличава гъвкавостта на колелата и помага на управлението при движение в градския трафик. Приятното пътуване е подсигурено с голямо предно ветрово стъкло. Предпазителите на ръкохватките са стандартно оборудване, за да направи всяко пътуване приятно.

Новият People има пълен набор от LED светлини.


Те не само придават отличителен чар и модерен дизайн на скутера. Предимствата им са повишената яркост и по-ниската консумация на енергия от традиционното осветление.  Предната светлина на фара има изключително широко покритие. Това осигурява отлична видимост през нощта.
Практична е кутията за ръкавици или други вещи. Добавен бе и USB порт за зареждане на телефон и др. Отделението за съхранение на под седалката е достатъчно голямо за отворен шлем и други аксесоари. Задния твърд куфар вече е стандартен.

Традиционната телескопична вилка отпред и двойния заден амортисьор с предварително регулиране на натоварването гарантира сигурно и превъзходно каране, дори и с двама души.

Спирачките са подобрени, както си личи и името Bosch ABS система. Тя е най-надеждната и бързодействаща на пазара. На People S е монтирана 9.1M ABS система на Bosch. Тя е най-леката антиблокираща спирачна система в индустрията – тежи само 0,7 кг.

Технически характеристики

Двигател: 4 тактов, едноцилиндров, 4 клапана, DOHC, обем 150 куб. см, въздушно охлаждане
Диаметър и ход на буталото:  59,0 x 54,8 мм
Горивна система: Инжекцион
Степен на сгъстяване: 10,9 :1 
Максимална мощност: 14 к.с при 8500 об/мин
Максимален въртящ момент: 12 Нм при 7000 об/мин.
Максимална скорост: 95 км/ч.
Система на запалване: Електрически стартер
Шаси: алуминиева рама
Размери (ДхШхВ): 2085 х 700 х 1570 мм
Колесна база:1390
Суха маса: 130 кг
Височина на седалката:800 мм
Колела
Отпред: джанта: 2.15×16”, гума 100/80-16
Отзад:  джанта: 3.00×14”,  гума 120/80-14
Спирачки
Отпред: единичен диск  Ø 260 мм с 2-бутален апарат с двуканална ABS система.
Отзад: единичен диск Ø 240 мм с 2-бутален апарат с двуканална ABS система
Окачване
Отпред: хидравлична телескопична вилка Ø 33 мм с 95 мм ход.
Отзад: два хидравлични регулируеми амортисьора.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.