БФМ продължава с благотворителната дейност, известни са пилотите за Night of the jumps

БФ по мотоциклетизъм продължава своята кампания със социална насоченост. Още деца ще имат възможност да станат част от Световния шампионат по мотокрос фристайл на 14 декември. Те са  деца от Центъра за настаняване на деца от семеен тип „Иван Вазов” в град София.
Това е продължение след успешното партньорство с фондация „Движение на Българските майки” по време на финалния кръг на писта в Плевен. И този път децата, с които се занимава тази организация ще получат още един Коледен подарък. Това е места на трибуните по време на Вечерта на скоковете в Арена Армеец.
Всички присъстващи малки любители на летящите мотоциклети ще могат организирано да се разходят и видят отблизо героите на състезанието. За тях е предвидена разходка в боксовете на пилотите. Ще могат дори да се качат на някой от състезателните мотоциклети.
Фондация „Димитър Бербатов” също ще има своите отличени представители по време на Night of the jumps. БФМ  изцяло подкрепя и вярва в целите на фондацията свързани с подрастващото талантливо поколение на Българи. Те също получиха билети от председателя на организационния комитет за Гран при на България Румен Петков.
Вече е готов и стартовият списък за най-добрите фристайл състезатели в световния шампионат. Следващата седмица ще видим 12 пилоти от Германия, Австралия, Чехия, САЩ, Испания, Франция и Италия.След тях са добре познатите ни имена като Петър Пилат, Ханс Акерман, Бриис Изо.

Съвсем нови за България имена са топ фристайл звездите Пат Боуден и Адам Джоунс и новото попълнение в листата – Марк Пиниол.

Те са носители на отличия от световния шампионат по мотокрос фристайл и големите фриистайл серии като Нитро Сиркъс и Екс Геймс.Пиниол е всъщност един от най-добрите през този сезон, нищо че нее  толкова познат у нас. Скоковете му са с изключителна сложност.
За съжаление на финала няма да можем да видим екшъна на осигурилия си титлата испанец Майкел Мелеро. Миналата седмица той е получи контузия и няма да кара. Ще дойде обаче в България, за да си получи шампионската купа и да подкрепя сънародниците си на трасето. Така че Гран при на България ще отиде при друг пилот. Заместникът не Мелеро ще стане известен до няколко дни.
Следващата събота  ще имаме удоволствието да наблюдаваме надпреварата и на двете нови рампи , от общо седем. Триковете на  състезателите  в Арена Армеец, които ще видим определено ще бъдат нови и екстремно добри.
Ето и участниците: Адам Джоунс (САЩ), Хосе Миралес (Испания) Брийс Изо (Франция), Лео Фини (Италия),  Филип Подмол (Чехия), Люк Акерман (Германия), Марк Пиниол (Испания), Петер Пилат (Чехия), Давиде Роси (Италия), Пат Боуден (Австралия), Хан Акерман (Германия). 12-ия пилот от Испания ще узнаем тепърва.
Билети за събитието може да бъдат закупени в мрежата на Ивентим (www.eventim.bg)
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.