БФ по мотоциклетизъм се обръща към състезателите и всички мотористи

БФ по мотоциклетизъм се обърна към всички пилоти, мотористи и любители на мотоциклетния спорт.

В момента, извънредното положение в страната както знаете е до 13 май 2020, включително. На практика това означава, че всички спортни мероприятия на територията ни са в „зоната за изчакване“.

БФ Мотоциклетизъм, както винаги, се старае да модифицира и подсигури качествен спортен календар във всички дисциплини. Той се прави съвместно с общини, организатори и клубове. В настоящата, постоянно променяща се обстановка, това предизвикателство изисква малко повече търпение от страна на всички заинтересовани. Календарите за сезона ще бъдат обновени съобразно наложените мерки и срокове.

Паралелно с националните шампионати, много състезатели и клубове активно участват в международни състезания.

В BMU европейските шампионати, календарите за които също търпят не малко изменения. В различните страни на територията на Балканите, правителствата са взели различни мерки. Те са с различни срокове на извънредните положения, различен пропускателен режим и т.н. Всички тези изменения, ние следим с цел запазването на възможно най-добър международен календар за участниците. И тук търпението е злато (25 точки).

Не на последно място, времето се затопля, кръвта завира и мотоциклетите искат своето. Но да почакат още малко е разумен съвет в настоящата ситуация. Нашият спорт е високо рисков спорт. Здравната система в момента няма нужда от допълнителна тежест в лицето на излишни контузии.

Ключици, колена и кутрета в наш стил не са болка за умиране. Но ще трябва да посещавате здравни заведения, да ангажирате персонал. В това число близки и роднини и следователно риска не си заслужава и е излишен риск. Всеки да го разбира както намери за добре.

И все пак, за да не ви се надуят ръцете в 6-тата минута в края на май и началото на юни, сега може да обърнете внимание на любимата на всички ОФП (обща физическа подготовка).

Сега е момента и на учащите да ходят на училище, макар и от вкъщи. Помогнете си сега, за да ви е по-лесно като рестартира шампионата.

И за финал, бъдете здрави и разумни. Следвайте официалните препоръките свързани със запазването на физическото и психическото здраве на вас и хората около вас. Не забравяйте, че състезанието започва след зеления флаг, 15-5 или след като изгасне червения светофар!
Както обикновено, офисът работи в модифицирано работно време, комуникацията за предпочитане е по телефон и куриер.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.