Avant Ajo MotoE и Хикари Окубо обединяват усилията си за 2021 г.

Avant Ajo MotoE подписа договор с Хикари Окубо,  който ще бъде техен официален пилот за сезон 2021 на Световната купа на ФИМ Enel MotoE. Това е третата година на отбора в състезанието. Те ще се борят за добри резултати с японеца в редиците си.

Окубо ще дебютира в серията, след като премина през световното първенство в клас суперспорт. Японецът замества Ники Тули, който беше първият победител в състезание от  MotoE с отбора през 2019 г. Освен това Хикари е първият японец в електрическите серии.

Окубо е роден на 11 август 1993 г. в Корайда, град западно от Токио. Японският пилот се радваше на успех в азиатските състезания. Той взе титлата в 125-кубиковия клас на All Japan Road Race Championship през 2010 г. и в първия сезон на Asia Dream Cup през 2012 г. От 2016 г. Окубо кара в WorldSSP. Там стигна до място на постоянен пилот и завърши пети в общото класиране през 2019 г.

Пилотът и екипът ще започнат работа с първия тест за годината на Световната купа на ФИМ MotoE между 2 и 4 март на пистата Херес – Анхел Нието. Там на 2 май започва и шампионата с Голямата награда на Испания.