Audi и Lufthansa Industry Solutions стартират съвместно предприятие

Луфтханза Индъстри Солюшънс, доставчик на ИТ услуги и дъщерно дружество на Луфтханза Груп, и Ауди обявиха старта на съвместна фирма  “amplimind’. След като бяха дадени официалните одобрения, учредяването се състоя през юли. amplimind ще започне да функционира в края на 2022 г. и има за цел да ускори цифровата трансформация на AUDI AG и индустрията за мобилност.

Специалистите по разработка на софтуер в amplimind се фокусират върху гъвкавата индивидуална разработка, интеграцията и експлоатацията на стратегически приложения, както и върху консултантски услуги в областта на ИТ сигурността и разработването на облачни платформи.

В младата компания специалистите могат да очакват хибриден модел на работа “първо от разстояние”. Офисите в централата на летище Мюнхен и в Нордерщедт служат като проектни пространства за съвместна работа, обмен и творчество. В amplimind екипите работят по самоорганизиран и мрежов начин, работните модели са гъвкави,  методите са гъвкави. Компанията е ориентирана към иновативни и устойчиви технологии и методи, като например зелени ИТ и зелено кодиране.

Нилс Бюринг и Бетина Бернхардт поемат управлението на amplimind. Като вицепрезидент за индустрията и автомобилостроенето в Lufthansa Industry Solutions, Нилс Бюринг има богат опит в областта на гъвкавото разработване на софтуер и управлението на ИТ проекти резултатно ориентирани. Като бивш главен изпълнителен директор на дигитален филиал на Audi Бетина Бернхард има дългогодишен опит в областта на гъвкавите структури и култура, иновациите и изграждането на структури, в които хората могат да развиват потенциала си за дигитален бизнес.

Разработване на приложения, свързани с бизнеса

С amplimind Audi последователно напредва в своята ИТ стратегия NEXT:IT. Новото съвместно предприятие има за цел да повиши ефективността на основната собствена дейност в областта на разработването на софтуер.

Затова в рамките на своята стратегия за снабдяване Audi възнамерява в бъдеще да разработва съответните ИТ приложения и най-добрите цифрови проекти в областта на корпоративните ИТ предимно със собствени средства. “Искаме да изградим и осигурим необходимото ноу-хау в дългосрочен план съвместно със силен партньор”, казва Лойдл. По този начин новото съвместно предприятие разширява и портфолиото на A4nXT GmbH, която е основана през 2020 г. и е холдингово дружество на AUDI AG. По-специално, тя притежава дялове в млади иновативни компании и стратегически съвместни предприятия. amplimind допълва по този начин услугите на съвместното предприятие XL2, чийто фокус е върху консултантски и технологични услуги, свързани със SAP.

Стратегическо сътрудничество за цифровата трансформация на автомобилната индустрия

Луфтханза Индъстриъл Солюшънс има дългогодишен опит в стратегическите сътрудничества и партньорства с компании от различни индустрии, както и с доставчици на софтуер и облачни услуги. Дъщерното дружество на Луфтханза натрупва своя опит в областта на ИТ за автомобилната индустрия в продължение на повече от 25 години. Тук компанията подкрепя индустрията с професионално ноу-хау – например в областта на гъвкавата разработка на софтуер, изкуствения интелект или управлението на програми и проекти. “