AMA Supercross: Уеб прекъсна серията на Роксен в Орландо

Купър Уеб използва волята и уменията си, за да прекъсне поредицата от три поредни победи на Кен Роксен в AMA Supercross. Пилотът на КТМ победи лидера в шампионата на състезанието в Орландо.

В брилянтен стил Уеб мина покрай Роксен и ранния лидер Брайтън, като го изпревари на същия завой. Роксен също се закрепи на второто място и започна да притиска Уеб. Той се опитваше да се защити и го направи успешно. Така Рокссен не можа да се приближи достатъчно за да атакува Уеб. Така след три поредни победи, германецът отстъпи.

Зак Озбърн взе първия си подиум за годината. Пилотът на Rockstar Energy Husqvarna бе четвърти в началото на състезанието. Той обаче си проби път напред. Озбърн се движеше в пакет с Уеб, Роксен и Барша. Последният отстъпи и Зак се върна на трето място, като задържа напористия ездач на Gas Gas да заеме последното място на подиума!

Уеб, който сега изостава на 13 точки от Роцен, каза: „Това беше страхотно състезание, имах добра скорост. Не бях водил досега и не трябваше да допусна грешки. Трябваше да спрем импулса, който имаше Кен. Чувството е хубаво да спечеля отново.“

Беше лоша вечер за Ели Томак, който направи лош старт и остана доста назад пети. Другите му дръпнаха напред. Така Томак изостава на 29 точки от Роцен.  Още по-лош късмет имаше Дилън Ферандис, който катастрофира тежко.

Джет Лорънс направи отлично каране в 250-кубиковия клас. Той видя първи карирания флаг за втората си победа в суперкроса за сезона. Задържа лидера в шампионата Колт Никълс. Кристиан Крейг, след голямата катастрофа, която направи, направи добър старт отвън, но не можа да направи нищо за да догони двамата пред него. Сега той е на осем точки зад Никълс в шампионата преди старта в Солт Лейк Сити.