AMA Supercross: Томак със седма победа в Дейтона

Поредният кръг от AMA Supercross – 8-и от 17 старта, бе в Дейтона. На състезанието победителят в 450 SX Илай Томак с Yamaha написа история, тъй като спечели седмата си победа в Дейтона. Той стана и третият най-печеливши състезател в историята на AMA. Преднината на Хънтър Лоурънс нарасна с поредната му победа в 250 SX.

Сега, само на една победа в състезание от Джеймс Стюарт, Томак допълнително увеличи преднината си по точки. Той проведе една от най-забавните битки с Купър Уеб с КТМ. Чейс Секстън с Honda, който изоставаше с пет точки, направи няколко грешки в основното състезание. Той стана 3-и. Дори се забърка в битка с Джъстин Барша с GASGAS, който не беше много развълнуван и доволен, когато видя карираното знаме като 4-и.

Пети стана пилотът на Kawasaki Джейсън Андерсън, пред шестия Ар. Джей. Хемпшиър, който за първи път е в основното състезание в клас  450SX, след като спечели в серията.

Томак спечели седмата си Дайтона, а Купър Уеб показва сериозен шампионски потенциал. Той може би щеше да спечели, ако не сгреши на дългата ритъм секция. Ако беше победил, щеше да бъде новият лидер по точки.

Но грешките се случват и понякога по-често, отколкото би искал Чейс Секстън. Той направи многобройни хлъзгания през цялата нощ. Все пак той се оказа неподходящ противник за Джъстин Барсия.

Въпреки че основният старт в 250 SX не беше най-вълнуващ от този сезон, все пак има някои неща за отбелязване. Победата на Хънтър Лоурънс бе впечатляваща. На подиума му асистираха Макс Ансти с другата Honda и Хейдън Дийгън с Yamaha.

Хейдън Дийгън грабна първия подиум в кариерата си. Това е четвъртото му състезание за професионалисти.

Подиумът в Eastern Regional 250SX е същият като общото класирането – Лоурънс с 99 т., Ансти с 85 и Дийгън със 74.