Akrapovič лети с новия Suzuki GSX1300R Hayabusa

Akrapovič представи своята чисто нова изпускателна система за най-новата версия на Suzuki GSX 1300 R Hayabusa – мотор, кръстен на сокол и легенда сред супермоторите.

Изпускателната система Slip-On Line (Titanium) с нейното гравирано с лазер лого Akrapovič е уникален дизайн, който се интегрира безпроблемно в линиите на футуристичния външен вид на мотоциклета. Неговата аеродинамична форма беше важно изискване за отдела за научноизследователска и развойна дейност на Akrapovič. Причината е,  че моделът Hayabusa има една от най-високите максимални скорости сред мотоциклетите, а интеграцията на отработените газове трябва да следва въздуха на мотора за оптимална ефективност.

Всичко за този ауспух е проектирано да спести тегло. Системата е изработена от олекотен титанов външен маншон върху ауспусите и висококачествени свързващи тръби от неръждаема стомана. Крайните капачки са от карбон. Карбонови са и топлинните щитове. Така ауспухът е с 31,6% по-лек от стандартния и е съвършено свързан с високоскоростните и аеродинамични характеристики.

Със Slip-On Line (Titanium) инженерите на Akrapovič са създали изпускателна система със страхотна реакция на газта. Те придават на водача усещането за двигателя и производителността на мотоциклета. Същевременно добавят мощност от 1,2 кВт (1,6 к.с.) при 8700 об/мин и 1,9 Нм от въртящия момент при 8400 об/мин., когато се тества на Akrapovič dyno срещу Hayabusa със стандартен изпускателен колектор.

Цялата система е хармонизирана с жив, спортен и дълбок звук, за да добави друго измерение към ауспуха и допълнително да развълнува сетивата. Системата отговаря на стандарта на Еuro5 EC / ECE поради каталитичен преобразувател във всеки ауспух. Отработените газове са прост plug-and-play продукт без нужда от пренасочване. Slip-On Line (Titanium) е ауспух за изпълнение, който ще бъде точно допълнение на един от най-бързите мотоциклети в света.