Akrapovič и HRC започват сътрудничество в MotoGP

От 2023 г. Honda RC213V ще бъде оборудвана с изпускателни системи Akrapovič. Словенският производител и Honda HRC подписаха многогодишно споразумение.

Honda Racing Corporation има удоволствието да обяви ново техническо партньорство с Akrapovič като официален доставчик на изпускателни системи за екипа на Repsol Honda. Партньорството ще даде начало та словенската марка да си сътрудничи с Honda HRC за по-нататъшно развитие на изпускателната система на Honda RC213V. Akrapovič и HRC заедно образуват съюз на технологии, инженерство, състезателна страст и решителност да се борят за победа.

През 2023 г. пълната титаниева изпускателна система на Honda RC213V беше създадена заедно с Akrapovič, тъй като двете компании се стремят да добавят към своя списък с шампионати заедно.

Akrapovič произвежда ауспуси за мотоциклети от 1990 г. и има доказан успех в MotoGP, WorldSBK, MXGP, EWC и други шампионати на две и четири колела. Както при Honda, състезанията са в самото ДНК на Akrapovič, които са развили своите технически умения на пистата. Първата световна шампионска титла на Akrapovič дойде на борда на Honda RC51 на Колин Едуардс, когато той взе короната на WorldSBK през 2000 г.