68 заявки за писта Стара Загора

На 2 и 3 октомври (събота и неделя), в Стара Загора ще се състои автомобилното състезание “Писта Стара Загора”. То е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Официалното откриване ще бъде в 10.30 часа на 3 октомври, а в 11.00 часа ще бъде дадено началото на надпреварата на източния пътен възел на града, а в съботния ден тренировките ще започнат от 13.00 часа.

Възстановеният и емблематичен за автомобилните фенове шампионат Писта Стара Загора и тази година ще събере рекорден брой състезатели и почитатели на майсторското шофиране от цялата страна.

“Записани за участие са 68 пилоти и екипи на най-добрите състезатели у нас”, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК – Стара Загора.

“Трасето е добре познато – 2.8 км, а групите са четири Лада”, “Спорт”, “Туринг” и “Макси”, допълни Бояджиев.

Между сериите зрителите ще могат да се насладят на специално подготвено дрифт шоу. Специално ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старозагорски спортист, както и купи за всички класове и отборно класиране. И тази година ще има приз “Fair Play пилот”, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров.

Новото през тази година е специална томбола с индивидуални изненади, която ще бъде разиграна по време на награждаването. Сред проявите на събитието ще бъде и дефиле на нови автомобили. По време на него ще бъдат представени модели от множество различни марки и модели. Организатори са Община Стара Загора, АСК – Стара Загора и Автомобилната федерация България.