37 пилоти ще стартират утре на писта “София 2023”

Утре, само в един ден, е 27-ото издание на писта “София”. От подалите заявка 39 пилоти, днес през административния и технически преглед преминаха 37 автомобила. Така че  утре тренировките, които са и квалификации за стартова позиция започват сутринта в 8.00 часа по трасето с дължина 2.4 км в ж.к. Младост от Бизнес Парк София през бул. Александър Малинов.

Безспорно най-зрелищно ще бъде в серия Макси, където са най-мощните автомобили. Там ще стартират 7 пилоти, сред които шампионите Пламен Камбуров с Mitsubishi Ldnier Evo 9, основният му конкурент и лидер във временното класиране  Румен Киров със Subaru Impreza, многократният носител на титлата на България Илия Царски с Mitsubishi Ldnier Evo 9,  Камен Василев с с Mitsubishi Ldnier Evo 10 и др.

В серия Туринг ще има 10 автомобила. Това са автомобили с обем на двигателя до 2,0 л. и един задвижващ мост. В тази серия ще стартират Александър Ал. Димитров, Димитър Кондев – тричмата с Honda Civic, и др. Тук са и двама унгарски пилоти – Арни Пап и Ференц Богдан, които карат Лада, но колите им са с 2,0 -литрови мотори Honda.

В серия Спорт също са 10 автомобила, а битката ще е много оспорвана. В защита на титлата си тръгва Йордан Методиев с Honda Civic. Той ще се бори с конкурентите си Александър Антов и Искрен Веселинов, които са много амбицирани да го детронират. Битките в тази категория винаги са били много оспорвани.

Не по малко емоции ще има в серия Лада. Там са 12 автомобила, като шампионът Крум Крумов е под силен натиск на конкуренцията. Това са Владимир Ганев, Дончо Дончев, Бранимир Данов и др. В тази серия силите са много изравнени, а още на прегледа се чуха амбиции за победа.