20 години Volkswagen Touareg – ексклузивно специално издание на модела за юбилея

Ексклузивен екстериорен пакет. Външният дизайн на специалния модел Touareg “EDITION 20” се характеризира с индивидуален пакет, който включва елементи с гланцирано покритие. Това го отличава от серийните модели на Touareg. Емблема с логото “EDITION 20” на B-колоната насочва вниманието към юбилея на модела. В допълнение, хромираните елементи в областта на броните, прозорците, радиаторната решетка и екслузивните тръби на изпускателната система добавят финес към екстериора. Премиум основата за изящния модел за специалното издание е Touareg с пакет Elegance.

Изразителен външен дизайн. Отличителната предна част е доминирана от радиаторната решетка в хром. Особено елегантна нотка създава долната част на предната броня с нейната хромирана тапицерия. Ексклузивно за Touareg “EDITION 20”, арките на колелата и дифузьорът имат боядисано покритие в черен гланц (Black Glossy).  Допълнителни визуални акценти са и стандартните затъмнени странични и задни прозорци, както и тонираните LED задни светлини в черешово червено. Специалното издание на модела може да бъде надградено по избор с екстериорния пакет R-Line Black Style, включващ радиаторна решетка в черен гланц, черно боядисани капаци на огледалата и черни гланцови тапицерии.

Нова гама джанти.  Гланцираната и полирана 20-инчова джанта Bogota също се предлага ексклузивно за новото специално издание на модела. Тези, които искат още по-впечатляващ външен вид, могат по избор да изберат 21-инчови джанти Suzuka (черно покритие) или диамантено изрязаните 22-инчови джанти Estoril. Дизайнът на всяка джанта е в хармония с дизайна на силуета.

Шест външни цвята, включително нова опция за боя. Клиентите могат да избират от широка гама от цветове: има шест висококачествени възможности за боя, налични за първи път при Touareg “EDITION 20: напълно новата боя Meloe Blue с кристален ефект. Тук микрофините стъклени люспи произвеждат допълнителни блестящи точки в боята. В зависимост от падащата слънчева светлина, боята блести в метално синьо, виолетово-синьо и черно-синьо и променя цвета си в зависимост от перспективата и слънчевия интензитет. Цветово съчетано подходящо с тази опция е черният кожен пакет Savona в интериора с удобни седалки отпред. Другите налични цветове са Pure White, Oryx White, седефен ефект, Silicon Grey Metallic, Grenadilla Black Metallic и Oyster Silver Metallic.

Стандартно кожено оборудване за луксозен комфорт. Ексклузивността на Touareg “EDITION 20” продължава и в интериора. При влизане в автомобила, водачът и пътниците са посрещнати от осветена облицовка на праговете от неръждаема стомана с логото “EDITION 20”. Висококачествените черни кожени седалки Savona с отличителни диамантени шевове и шевове в контрастен цвят Ceramique подчертават изключително стилното цялостно усещане. Централните подлакътници и подлакътниците със специфични за изданието двойни шевове в Ceramique-Red завършват дизайна на удобния интериор.

Digital Innovision Cockpit на фокус. Touareg “EDITION 20” е проектиран за дигиталната ера и заменя конвенционалните дисплеи и контролни уреди с цифрови панели, където е това подходящо. Заедно със стандартния Innovision Cockpit с 15-инчов TFT сензорен екран, широкият и елегантен арматурен панел поставя акцент в интериора и включва специфичния за изданието оригинален шев в Ceramique-Red по ръбовете. Информацията и настройките на всички основни системи за удобство, асистенция и инфотейнмънт са комбинирани в интерактивния интерфейс на специалното издание на модела. Алуминиевите педали и облеченият в кожа лост на автоматичната трансмисия с релефно лого “EDITION 20” завършват дизайна на специалното издание за повече визуално и осезаемо преживяване.

Ексклузивни дизайнерски детайли които създават перфектна атмосфера. Просторният интериор предлага допълнителни визуални акценти от прозрачни тапицерии с нов черно-червен дизайн, който може да бъде променян по цвят в зависимост от избраната настройка на фоновото осветление, ексклузивната черна облицовка, тапицерията на вратите с елегантни шевове в CeramiqueRed и „EDITION 20” лого от страната на предния пътник. Rегулируемото LED фоново осветление в 30 цвята индивидуално подобрява приятната атмосфера на борда на Touareg “EDITION 20” и осигурява правилното светлинно настроение за всяка ситуация. Като истински автомобил за дълги разстояния и като член на най-комфортното семейство автомобили на Volkswagen, Touareg “EDITION 20” също предлага щедро пространство в задната част и много комфорт благодарение на възможността за движение напред и назад на задните седалки от 160 мм в комбинация с тристепенно регулиране на ъгъла до 21 градуса.

Четири варианта на двигателя с превъзходна мощност. Новият Volkswagen Touareg “EDITION 20” се предлага с четири варианта на задвижване:

  • 170 кВт (231 к.с.) 3.0 V6 TDI с 500 Нм въртящ момент
  • 210 кВт (286 к.с.) V6 TDI двигател2) с 600 Nm въртящ момент
  • 3,0-литров шестцилиндров TSI3) с директно впръскване на бензин, турбокомпресор и мощност от 250 кВт (340 к.с.) с 450 Nm въртящ момент
  • Plug-in хибрид V6 TSI с 280 кВт (381 к.с.) системна мощност и 600 Nm въртящ момент.

Всички двигатели предават мощността си към осемстепенна скоростна кутия със система за задвижване на всички колела. Това прави възможно тегленето на ремаркета със спирачки с тегло до 3,5 тона