180 професионални пилоти и аматьори ще стартират в картинг състезанието “ЕКО 24 часа на България”

180 състезатели от 10 нации, разпределени в 35 отбора, ще вземат участие в предстоящото състезание по картинг “ЕКО 24 часа на България”. То ще бъде на обновената картинг писта във Враца.

Сред професионалните пилоти е и нашият пилот във Формула 3 Никола Цолов, който в един отбор, заедно с младия автомобилен и картинг състезател Калоян Върбицалиев. Двама от най-силните чужди пилоти в картинг ендурънса ще са съотборници на Цолов и Върбицалиев. Така те попадат в групата на фаворитите. Немският тим PF Racing, който спечели последното издание на “ЕКО 24 часа на България”, също пристига във Враца с амбиции за първото място.

По традиция и тази година срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи и „Отборът на звездите“, в който ще вземат участие многократният шампион по мотоциклетизъм на България и Европа Мартин Чой, младата картинг надежда Любослав Руйков в тандем със своя механик – Станислав Каваримов, професионалният тенисист Александър Лазаров, реалити звездата Виктор Стоянов, Михаела Тодорова от „Игри на волята“ и автовлогърите Иван Ванов и Дани Рангелов.

Сред участниците ще има и много автомобилни журналисти, които са в комбиниран екип с останли пилоти. Сред тях са Димитър Пунев, Борис Петров, Анастанас Матеев, Ангел Харизанов, Иван Монев, заедно със себастиан де Бург,  Йордан Димитръв, Пламен Асенов са в доста силен екип.

И тази година надпреварата ще има и благотворителен характер. Организаторите  ще отделят средства, събрани от входните такси, както и ще предоставят лични дарения на тригодишния Тихомир от Михайлово, който е диагностициран с Детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия и се нуждае от подкрепа, сподели организаторът Николай Върбицалиев.

За поредна година една от водещите бирени компании подкрепя първенството, като част от инициативите си за безопасно шофиране и отговорна консумация с посланието си „Карай трезво! Когато шофираш, не пий“.

Стартът на “ЕКО 24 часа на България” ще бъде даден в 12:30 на 30 септември. Финалът е точно 24 часа по-късно в неделя.