1527 автомобила Ford подобриха на рекорда на Гинес за най-дълъг парад от автомобили на марката

Днес собствениците на автомобили Ford в България поставиха рекорд. Впечатляващо присъствие! Повече от 2300 коли заедно изминаха разстоянието от 3.5 км. Всички преминаха през трасето, но съгласно изискванията на Гинес официално признати бяха 1527.
И така: 1527 автомобила Ford подобриха на рекорда на Гинес, за най-дълъг парад от автомобили с марката Ford. Това е почти два пъти по-добро, в сравнение със стария рекорд от 829 коли, поставен през 2014 г. в САЩ.
В събралото се множество присъстваха невероятно впечатляващи модели на Ford, видимо поддържани с много грижа и внимание от собствениците си – Модели А от 30-те години на миналия век, екзотики като Taunus, Probe, Mercury, Granada, Maverick, Cougar, класически Mustang от 70-те, Thunderbird, Explorer, F-150, Cobra, дори Mustang Shelby GT350 – модел 2017 г.  и много други.  Представители на сп. Moto Club бяха главния редактор Стефан Илиев и Красимир Ръджов с Ford Kuga.

Форд - Световен рекорд за най-дълга колона автомобили Форд - 4.06.2016 - Събота © Copyright: Plamen Kodrov / LAP.bg
Форд – Световен рекорд за най-дълга колона автомобили Форд – 4.06.2016 – Събота
© Copyright: Plamen Kodrov / LAP.bg

Участниците се събираха в продължение на няколко часа, през които малки и големи играеха на игри, децата рисуваха и оцветяваха, докато родителите се затрудняваха или пък не, с отговорите на въпроси относно историята на Ford. Верните отговори, най-находчивите и артистични изпълнения носеха различни награди от Metro, McDonald’s и Ford. Съборът се превърна в истински празник за феновете на марката в България, които обединени от общата си страст към Синия овал, прекараха заедно съботната сутрин.
Колоната поведе четирикратният рали шампион на България Крум Дончев с новия Ford Mustang, а в ролята на негов навигатор влезе Заместник-министъра на младежта и спорта Асен Марков. Той прикани всички шофьори да карат внимателно през лятото и пожела на ентусиазираните участници да счупят рекорда! В поставянето на  рекорда участва и Филип Пфое – собственик на Мото-Пфое, както и управителите Димо Николов и Атанас Фурнаджиев.  Официален съдия от Гинес, който регистрира рекорда бе Лена Кулман.
Присъстваха и премиерът Бойко Борисов, министрите Ивайло Московски и Лиляна Павлова, Мартина Стронг – зам.-посланик в Посолството на САЩ в София.