10 кръга мотокрос и 5 супермото през тази година у нас 10 кръга мотокрос и 5 супермото през тази година у нас

Българската федерация по мотоциклетизъм има намерение да проведе 10 кръга национален шампионат по мотокрос и още 5 кръга на писта и по супермото. Това обяви нейният президент Богдан Николов след проведеното днес Общо събрание. На него беше отчетена дейността на централата за миналата година, беше приет докладът на контролния съвет, както и календара за 2016 година.

“Въпреки финансовите си проблеми този сезон имаме намерение да проведем 10 кръга мотокрос и още 5 кръга на писта и по супермото, заяви Николов – То е ясно, че вече сме подразделение на катарската федерация. Тримата българи, които участват в световния шампионат са с катарски лиценз вече втора година. Нещата не са се променили. Продължаваме да се борим с вятърни мелници, но не можем да спрем, тъй като ми е съвестно. Тези малки деца, които влизат, за новия сезон при най-малките има 10 нови пилоти между 7 и 8 години, заради тях не трябва да спираме.”

На въпрос относно двата отменени кръга от мотокроса в Сливен, Богдан Николов заяви: “Мисля, че що се отнася до Сливен проблемът не е толкова финансов, колкото чисто политически. В момента се работи по едно сдружение от 6 сливенски клуба, които да придобият трасето и впоследствие да го стопанисват, защото, ако то не се поддържа, след една година просто няма да го има. Така те ще се опитат да продължат започнатото.”

Стана ясно също така, че за пръв път в България европейският шампионат по супермото ще се проведе в 3 класа – S Open, S Junior и S3. Интересното е друго: S Open излиза от другия европейски шампионат. “За пореден път имаме кредит на доверие от Европейския мотоциклетен съюз”, каза още Богдан Николов.

“Понеже има голямо напрежение между състезателите по супермото в световен мащаб, получихме предложение да направим кръг без такса за провеждане на състезание от световния шампионат по супермото на 11 септември тази година, но се намериха “доброжелатели” и в момента положението е висящо! Все пак в момента дължим много пари и всяка една държава би се възпротивила. Под въпрос е и провеждането на Нощта на скоковете.”

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *