Шестото поколение Honda CR-V вече и като e:PHEV plug-in хибрид

Предлага се с e:HEV пълен хибрид или, за първи път на европейския пазар, с e:PHEV plug-in хибридна технология

Еволюционният дизайн запазва познатия силует на CR-V, като същевременно усъвършенства и въвежда нови елементи, за да подчертае стила

Първото представяне в Европа на многопосочен премиум пакет Honda SENSING 360 от усъвършенствани системи за подпомагане на водача

Honda представи шестото поколение на своя най-продаван SUV – CR-V. Автомобилът вдига летвата за дизайн, практичност и всекидневна употреба, когато пристигне в Европа по-късно тази година.

Новият CR-V  направи премиера на  медийно събитие на марката в Офенбах, Германия. Най-новият CR-V е усъвършенстван по всякакъв начин, за да бъде създаден перфектния универсален SUV. Той съчетава модерните и спортни ценности, с които Honda е известна, с най-новите средства, асистиращи на водача и системи за пасивна безопасност. Така се реализира изключителна надеждност, динамика и комфорт. Фокусът върху висококачествените цветове, материали и тъкани в цялото купе издигна CR-V повече към премиум сегмента.

 

CR-V ще се предлага с избор между пълен хибрид (e:HEV) или, за първи път на европейския пазар, plug-in хибрид (e:PHEV) задвижване. И двата варианта разполагат с 2,0-литров четирицилиндров бензинов двигател с цикъл на Аткинсън с директно впръскване, който е ревизиран, за да подобри ефективността, финеса и динамичното представяне в цялата гама.

e:PHEV

e:PHEV използва същите леки и високопроизводителни бордови електрически двигатели като неговия стабилен e:HEV, за да осигури впечатляващо ускорение, бързо време за зареждане и изключително конкурентен изцяло електрически обхват.

Способен да измине 82 км в електрически режим, Plug-in CR-V може да изпълни по-голямата част от ежедневните пътувания само с електрическо задвижване. Когато температурата на батерията е 25 градуса, от празна до 100% заредена тя е само за 2,5 часа.

e: HEV

Пълният хибрид CR-V ще включва най-модерната версия на всепризнатата задвижваща система e:HEV на марката. Тя бе вградена за първи път в популярния нов хечбек Civic. Литиево-йонна батерия с висока мощност и два компактни, леки електрически мотора се комбинират с бензиновия двигател, за да превключват безпроблемно между EV, Hybrid и Engine Drive, което го идеален подходящ за всички начини на шофиране.

Изцяло новият модел запазва познатия си силует, но с еволюция на дизайна, която увеличава присъствието му на пътя. Това започва с по-целенасочен стил отпред, с варианти e:HEV и e:PHEV, всеки от които се отличава със собствен изключителен дизайн на решетката. Тънките фарове се комбинират с нови характерни дневни светлини, за да генерират силно визуално присъствие Отзад комбинацията от вертикални спирачни светлини и мигачи е интелигентна еволюция на незабавно разпознаваемия дизайн на задните светлини CR-V.

Видимостта е друг ключов фокус по време на проектирането и разработката. Предните ъгли на CR-V са ниски, благодарение на широкия, изчистен преден капак. Това позволява на водачите да разберат цялостната форма на автомобила. В комбинация с голямото си остъкляване, CR-V предлага изключителна всестранна видимост за всички пътници, намалявайки стреса. Увеличава се усещането за откритост и безопасност на всички пътници.

Еволюционният дизайн също прикрива увеличението във всеки един размер на CR-V. По-широк, по-дълъг и по-висок от изходящия модел, изцяло новият CR-V предлага повече вътрешно пространство за пътниците, 40 мм по-дългото междуосие позволява 16 мм повече пространство за краката отзад и 118% повече багажен капацитет. Осем нива на регулиране на наклона на задната седалка, с ъгъл от 10,5°, също позволява на пътниците да се отпуснат удобно.

Актуализиран пакет от функции Honda SENSING и нови структурни компоненти допринасят за водещата в класа активна и пасивна безопасност. Изцяло новият CR-V е първият, който включва Honda SENSING 360. Изцяло новата многопосочна система за безопасност и подпомагане на водача, премахва мъртвите точки около автомобила и допълнително допринася за избягване на сблъсък чрез намаляване на тежестта върху водача.

„Изцяло новият CR-V се основава на всичко, което представлява емблематичният модел – прогресивен дизайн, първокласна кабина, водещи в класа нива на безопасност, практичност и комфорт и ефективна и отзивчива производителност,“ казва Том Гарднър, старши вицепрезидент в Honda Motor Europe Ltd. „Тази последна итерация е най-добрият SUV пакет, предлагащ уникален, динамичен и премиум продукт, който идеално отговаря на текущите изисквания на европейския пазар.“