Четири нови мотора MV Agusta за италианската полиция

Четири нови машини MV Agusta Turismo Veloce  получи италианската полиция. Те са в официалните сини цветове на италианската държавна полиция. Новите мотори се присъединиха към другите две Turismo Veloce и двете Rivale, които в момента са в експлоатация с мотоциклетната служба „Nibbio“ от централата на полицията в Милано. Полицейският флот MV Agusta вече се е удвоил, допринасяйки за повишената безопасност на градските улици.

Комисарят на полицията в Милано, Джузепе Петронци и изпълнителният директор на MV Agusta  Тимур Сердаров присъстваха на официалната церемония по даряването, проведена в централата на полицията в Милано. Пилотът Симоне Корси също присъства на церемонията.  Той кара MV Agusta F2 в Мизано миналия септември под цветовете на спортната организация на полицията Fiamme Oro.

Сътрудничеството между MV Agusta и полицията има за цел да подкрепи и подсили мотоциклетния блок Nibbio и съответно нивото на безопасност и сигурност в района на Милано, благодарение на увеличения капацитет за бърза намеса.

Turismo Veloce има изключителни технически и функционални характеристики. Емблематичният редови 3-цилиндров двигател на MV Agusta  е със 110 к.с. при 10 150 об/мин. Страничните куфари предлагат 60 литра място за съхранение, достатъчно, за да побере авариен комплект и автоматично оръжие. Turismo Veloce може да се похвали и с най-големия резервоар за гориво в своята категория – 22 литра, като така  осигурява 300 км автономност на пробега.

Със своите 199 кг Turismo Veloce е най-лекият и пъргав мотор в своята категория. Също така особено ценена от членовете на отбора Nibbio е SCS „Smart Clutch System“, която осигурява бързо, автоматично действие на съединителя. Тази функция е специално замислена да бъде лесна и напълно интуитивна.