Хакан Халми, Майкъл Иванов и Григор Царев с три победи в НШ по мотокрос

Третата си победа от 3 старта за сезона записаха Хакан Халми в МХ 2, Майкъл Иванов в МХ 1 и Григор Царев в МХ в състезанието „Grand prix Левски 2022“ на мотополигона „Козар Белене“ Кметство Козар Белене.

Надпреварата събра огромен брой зрители като беше спазена традицията стартовете в Община Левски да предизвикват голям интерес сред публиката от страната и региона.

На „Козар Белене“ в двудневния формат се състезаваха над 90 състезатели, като имаше още участници от Румъния. Заради лошото време (гръмотевична буря и градушка) организаторите и БФМ решиха в МХ 50 да няма състезание, за да не се рискува здравето на най-малките.

При 65-кубиковите лидерът в класирането Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ не допусна изненади и записа нови два успешни манша. След него завършиха Павел Марков от „Панчо рейсинг тийм‘ с КТМ и Александър Тасев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“.

Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ победи и в двата манша основния си конкурент Дани Цанков Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“ в клас МХ 85 и взе лека преднина във временото класиране за сезона. Трети на „Козар Белене“ е Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с КТМ.

В клас МХ 2 Junior Христиан Георгиев от „Мото спорт Варна“ с КТМ и Мариос Канакис от „АИТ рейсинг тийм“ също с КТМ си разделиха по един манш, като победата в кръга е за Георгиев. Трети остана Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ с „GasGas“.

Третата си поредна победа от началото на 2022 взе Хакан Халми от „НСА моторспорт“ с КТМ, следван и в двата манша от Виктор Нейчев от „Еър макс рейсинг“ с „GasGas“ и Николай Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с КТМ.

Също с трети успех от 3 старта в клас МХ 1 без да остави съмнение в класата си е и Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“. Втори е Стефан Нейчев от “Еър макс рейсинг“ с „GasGas“, а трети – Живко Богданов от „Несебър мото“ с КТМ.

В клас МХ Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ с „GasGas“ добави нови 50 точки към актива си след успех в „Козар Белене“, следван този път от двама съотборници в от „Киппен МХ рейсинг тийм“ – Николай Колев и Венислав Драгомиров (и двамата с „Kawasaki“).

При 250-кубиковите машини успехът този уикенд е за Ивайло Сираков от „Киппен“ с „Kawasaki“, който успя да изпревари Георги Иванов от „Ридо Самоков“ с „Honda“и Свилен Иванов от МСК „Севлиево“ с „Yamaha“.

В МХ Senior за пореден старт първите три места бяха за състезатели на „АИТ рейсинг тийм“ – Кадир Масар с „Honda“, пред Янко Зоков с „Kawasaki“ и Атанас Петров с КТМ. В групата на над 55-годишните доминира отборът на „Дизел юнак“ (1,2 и 4-то място) – Димитър Аргиров с „Kawasaki“ събра 50 точки, а след него се наредиха трима състезатели с по 40 – Емил Балджийски с „Yamaha“, Мирослав Христов от „Троян мотор спорт 01“ с „Yamaha“ и Живко Бонев с „Yamaha“.

Класиране в 3-ия кръг от РШ мотокрос „Grand prix Левски 2022“:

МХ 65

1. Георги Гинов – „Мото спорт Варна“ – „Husqvarna“ – 50 т.

2. Павел Марков – „Панчо рейсинг тийм“ – КТМ – 44

3. Александър Тасев – „Александър моторспорт“ – „Yamaha“ – 38

МХ 85

1. Венцислав Тошев – „Мото спорт Варна“ – „Husqvarna“ – 50 т.

2. Дани Цанков – „М6 Yamaha рейсинг тийм“ – „Yamaha“ – 44

3. Мартин Лалев – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – КТМ – 38

МХ 2 Junior

1. Христиан Георгиев – „Мото спорт Варна“ – КТМ – 47 т.

2. Мариос Канакис – „АИТ рейсинг тийм“ – КТМ – 45

3. Данаил Стефанов – „Ябланица МХ“ – GasGas“ – 42

МХ 2

1. Хакан Халми – „НСА моторспорт“ – КТМ – 50 т.

2. Виктор Нейчев – „Еър макс рейсинг“ – „GasGas“ – 44

3. Николай Малинов – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – КТМ – 40

МХ 1

1. Майкъл Иванов – „АИТ рейсинг тийм“ – „Husqvarna“ – 50 т.

2. Стефан Нейчев – „Еър макс рейсинг“ – „GasGas“ – 42

3. Живко Богданов – „Несебър мото “ – КТМ – 38

МХ 250

1. Ивайло Сираков – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – „Kawasaki“ – 47 т.

2. Георги Иванов – „Ридо Самоков“ – „Honda“ – 43

3. Свилен Иванов – МСК „Севлиево“ – „Yamaha“ – 42

МХ

1. Григор Царев – „Джи ар си моторспорт 2020“ – „GasGas“ – 50 т.

2. Николай Колев – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – „Kawasaki“ – 42

3. Венислав Драгомиров – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – „Kawasaki“ – 38

МХ Senior

1. Кадир Масар – „АИТ рейсинг тийм“ – „Honda“ – 50 т.

2. Янко Зоков – „АИТ рейсинг тийм“ – „Kawasaki“ – 42

3. Атанас Петров – „АИТ рейсинг тийм“ – КТМ – 40.

МХ Senior (55+)

1. Димитър Аргиров – „Дизел юнак“ – „Kawasaki“ – 50 т.

2. Емил Балджийски – „Дизел юнак“ – „Yamaha“ – 40

3. Мирослав Христов – „Троян мотор спорт 01“ – „Yamaha“ – 40

Източник и снимки: БФМ