Формула 3: Никола Цолов стартира 15-ти в Монако

Българският пилот Никола Цолов, който се състезава във формула 3, ще стартира 15-и – от 8-а редица на стартовата решетка двете състезания от Формула 3 в Монако.

Българинът даде 8-о време в своята квалификационна група на нечетните състезателни номера. Българинът кара с №9 тази година и беше във втората серия. Той се доближи до челото, но в решителния си тур в самия край на сесията настигна трафик във втория сектор и се прибра в бокса. До първата контрола, беше записал личното си най-добро време в квалификацията, но във втория сектор загуби над три секунди. Така остана на 8-о място и ще трябва да стартира двете състезания утре и в неделя от 15-та позиция.  Българинът бе най-бърз от пилотите на ART Gran Prix с време от 1:24.911. Кейлън Фредерик, който също бе във втората група постигна 1:25.888, а Грегоар Соси записа 1:25.456 в първата.

Габриеле Мини от Hitech Pulse-Eight взе втория си полпозишън в своя дебютен сезон във Формула 3. Чакайки точно до последната секунда от група B, пилотът се пребори с Дино Брегович от група A с повече от шест десети. Беганович и Люк Браунинг се бориха в първата група за първото място, но в крайна сметка пилотът на PREMA Racing Брегович победи с три хилядни.

Мини постигна време за победа – 1:23.880, но в последната си обиколка бе още по бър и даде 1:23.278 за първа позиция.