Формула 3: Марти печели първия старт, Цолов – 26-и в Бахрейн

Драма и грешка в спринтовото първо състезание в Бахрейн от шампионата във Формула 3 лиши нашия пилот Никола Цолов (ART Grand Prix) от точки. Победата спечели Пепе Марти (Campos Racing).

Цолов бе наказан заради грешка на отбора на ART Grand Prix. Преди старта, един от механиците на българския пилот закъсня с тръгването си от стартовата решетка. Заради това Никола бе наказан с 10 секунди престой в бокса. След като изтърпя наказание, Цолов се върна на пистата в дъното на класирането и финишира на 26-та позиция, на 47,7 сек. от победителя. Никола стартира 16-и и стигна до  13-то място в първата обиколка. На пистата излезе кола за сигурност, заради катастрофа.

При рестарта Никола запази позиция, но бе избутан извън пистата от Зак О’Съливън на завой 8. Тчупи се предното крило и Цолов трябваше да влезе в бокса. На пистата пак излезе кола за сигурност, а нашият пилот трябваше да изтърпи и наказанието си.

След протежето на Фернандо Алонсо Пете Марти, на 1,8 сек. втори стана Франко Колапито (MP Motorsport). Трети на подиума стъпи  Кайо Колет (Van Amersfoort Racing) на 5,8 сек.