Формула 1: Ferrari показа новата си кола SF-24 за 2024 г.

Ferrari показа своя нов болид SF-24 във Формула 1 по време на стартово събитие само онлайн от базата си в Маранело днес.

Скудерията се насочва към сезон 2024 с усещане за възраждане. Двамата пилоти Шарл Льоклер и Карлос Сайнц са оптимистично настроени. Особени първия,  който остава в Маранело. Карлос Сайнц напуска тима в края на сезона.

Във Ferrari са с доста приповдигнато настроение и от привличането на Люис Хамилтън за 2025 г. Той идва на мястото на Сайнц.

SF-24 e 70-ия, който Ferrari правят за Формула 1 и първия, който се произвежда изцяло под ръководството на Фредерик Васьор. Главният изпълнителен директор на Ferrari Джон Елкан и шефът на отбора Васьор начертават пътя на Scuderia обратно към предната част на решетката. С

SF-24 Ferrari се надява да компенсира някои от проблемите, които възпрепятстваха Шарл Льоклер и Карлос Сайнц миналата година. Колата на отбора от 2023 г. се оказа супер бърза в рамките на една обиколка в квалификациите. Тя обаче не можа да достигнеа никоя писта до състезателното темпо и постоянството на шампионите от Red Bull. Отборът постигна само една победа през целия минал сезон – на Сайнц в Гран При на Сингапур.

Ferrari се надява, че развитието на SF-24 ще му помогне да постигне добър напредък и да подобри аеродинамичното представяне, което беше един от ключовите фактори, които засенчиха усилията на тима през миналия сезон. Твърде рано е да се преценяват реалистични цели за колата SF-24 и възможностите за победа на Red Bull

Във  Ferrari са ентусиазирани относно стъпките, които са направени, и плановете, които ще реализират целите на тима. Участието във Формула 1 е много близо до Елкан. Оптимизмът в Маранело се очаква да нарасне през следващите седмици със слуховете за пристигането на около 20 нови служители, които да помогнат на отбора да направи стъпките за догонване на шампионите.

Снимка Ferrari