Формула 1: Ferrari диктуват темпото в Лас Вегас с Льоклер и Сайнц

Шарл Льоклер определи темпото пред съотборника си във Ferrari Карлос Сайнц и двамата заеха първите две места на дълго забавяната втора свободна тренировка. Трети стана пилотът на Aston Martin Фернандо Алонсо.

Втората тренировка бе забавена и продължи в ранните часове на нощта в Лас Вегас. Причината бе, че първата, която бе едва 11 минути, бе прекратена заради проблем на пистата. Беше извадена улична шахта, заради който Карлос Сайнц претърпя инцидент и спря. Монококът му пострада сериозно. От FIA направиха инспекция на цялото трасе и бяха открити и други нередности. Нужно бе време, те да бъдат отстранени.

След съкратената FP1, множество блокирания и отклонения извън пистата изпълниха началните минути на забавената FP2. Пилотите все още опознаваха и набираха скорост около пистата Лас Вегас Стрип с дължина 6,201 километра и 17 завоя, докато свикнат с нейните характеристики.

Макс Верстапен с Red Bull поведе в ранното състезание с време от 1:38.209 със средните гуми на Pirelli, изпреварвайки Ferrari и Williams на Алекс Албон. С различни стинтове през удължената 90-минутна сесия, Верстапен си проправи път и изпревари Льоклер правата линия и в поредицата от завои  14, 15 и 16.

Малко след това пилотите започнаха да правят няколко обиколки в квалификационен стил с меките гуми. Верстапен не бе много сигурен и дори се долижи до стената. Той позволи на няколко пилоти да го изпреварят.

Последваха много подобрения на времето, тъй като състоянието на пистата се подобри и пилотите придобиха увереност.Така Льоклер даде 1:35.265 за първото място, на малко повече от половин секунда – 0,517 сек. пред съотборника си Сайнц. Испанецът има наказание от 10 места в решетката след промени в неговия силов агрегат. Алонсо бе трети на 0,528 сек.

Верстапен се завърна на пистата и направи по-чисто каране с меките гуми. Но Серхио Перес беше този, който беше най-бързият за Red Bull – 4-и. Бързо летящата Alfa Romeo на Валтери Ботас също изпревари действащия световен шампион за 5-о място.

След Верстапен се нареди Нико Хюлкенберг с Haas на впечатляващото 7-о място. той обаче получи черно-бял флаг за неспазване на инструкциите на директора на състезанието при влизане в бокса. След него бе другия Aston Martin на Ланс Строл.