Формула 1: Ръсел най-бърз на тренировките в първия ден за Гран при на Маями

Джордж Ръсел с Mercedes даде най-добро време в първия тренировъчен ден за Гран при на Маями. Той правеше квалификационни симулации и постигна 1:29,398 във втората свободна тренировка по улиците на града.

Шарл Льоклер с Ferrari бе най-бърз в първата тренировка на първото състезание в Маями. Лидерът в шампионата постигна 1:31,098, като победи с 0,071 сек. Ръсел. И двамата бяха с меки гуми. Топ 3 допълни действащия световен шампион Макс Верстапен с Red Bull, който бе с 0.179 сек. по-бавен от своя основен конкурент за титлата до момента.

Пистата е абсолютно нова за всички и всеки се стремеше да направи повече обиколки. Верстапен обаче се ограничи на 14,  тъй като имаше проблем в охлаждането колата. Това беше при стинт от само пет обиколки. На 0,024 сек. от нидерладнеца се нареди съотборника му Серхио Перес.  Пети стана Пиер Гасли  с AlphaTauri.

Във втората свободна тренировка Джордж Ръсел единствен успя да слезе под 1:30 за обиколка. С времето си от 1:29,938 той победи Льоклер с 0,106 сек. Трети стана Серхио Перес, който бе на 0,212 сек. На 0,241 сек. четвърти бе Люис Хамилтън с Mercedes.

Верстапен отново имаше проблеми. След като в първата тренировка той направи само 14 обиколки заради проблеми в охлаждането на RB18, във втората той завъртя само една. Причината беше проблем с хидравликата. От Red Bull смениха скоростната кутия заради прегряването. Във втората сесия, още в първия сектор Макс се оплака, че няма хидравлика във волана и се прибра в бокса, за да не излезе от там до края на сесията.

Ядове имаше и Карлос Сайнц със своят болид Ferrari.  Той загуби контрол над него между 13-и и 14-и завой и се удари в стената, като разби окачването на колата си отляво – отпред и отзад.  Сесията беше спряна за около 15 минути.