Формула 1: Латифи печели третата тренировка, Williams първи и трети на Хунгароринг

Николас Латифи с Williams спечели сензационно мократа трето тренировка на пистата Хунгароринг за Гран при на Унгария. Шарл Льоклер с Ferrrari стана втори на 0,661 сек. и раздели двете коли на Williams. Другият пилот на тима Алекс Албон бе 3-и трети на 0,901 сек.

Междинните стинтове в края на FP3 разклатиха подредбата. Зашеметяващата обиколка на Латифи от 1:41.480 го постави на шест десети пред Льоклер. Така канадецът водеше в сесия във Формула 1 за първи път в своята кариера. Албон завърши трети, оставяйки Макс Верстапен с Red Bull четвърти, над осем десети зад тайландския пилот.

Джордж Ръсел завърши пети за Mercedes, като и двамата от Сребърните стрели намериха загряването на гумите особено трудно при мокрите условия. Фернандо Алонсо с Alpine беше първият пилот, който получи имаше критична ситуация, но се предпази и завърши шести пред Карлос Сайнц от Ferrari. Ландо Норис завърши осми като последен от топ 10, направи най-бързата си обиколка на междинни нива. Зад него беше Себастиан Фетел, който катастрофира на завой 10 и извади червен флаг в оставащите 10 минути.

Кевин Магнусен завърши 10-и за Haas пред Люис Хамилтън. Седемкратният шампион се покри в бокса през по-голямата част от сесията, като екипът му трепереше за двигателя.