Формула 1: Кими пропуска и старта на Монца

От тима на Alfa Romeo във Формула 1 обявиха, че Кими Райконен ще пропусне и надпреварата за Гран при на Италия на пистата Монца този уикенд.

Финландецът даде положителна проба за COVID-19  на Зандворт, по време Гран При на Нидерландия миналата седмица и трябваше да пропусне състезанието. Той бе заменен от резервния пилот на тима Роберт Кубица от третата тренировка. Полякът остана 18-и в квалификацията, а в неделния ден завърши на 15-а позиция. Кубица определи съттезанието на Зандворт за своето най-добро състезание от Гран при на Абу Даби през 2010.

В изявлението се казва: „Alfa Romeo може да потвърди, че резервният пилот Роберт Кубица ще продължи да замества Кими Райконен по време на Гран при на Италия този уикенд. Кими пропусна състезанието на Зандвоорт миналата седмица след като даде позитивен резултат за COVID-19 и все още не е получил разрешение да се върне към състезанията. Спрямо изискванията на здравните власти той е в изолация в дома си. Роберт, който се представи невероятно в Нидерландия въпреки късното си включване от третата тренировка ще се завърне в колата редом до Антонио Джовинаци.“

В сряда миналата седмица Райконен обяви, че сезон 2021 ще е неговият последен във Формула 1, след 20 години в шампионата.