Формула Е: Мич Евънс печели първия старт в Сеул, запазва надежда за титлата

Мич Евънс спечели 15-ия кръг от Формула Е в Сеул, като издържа на натиска и запази шансовете си за титлата живи. Кивито намали разликата в точките на Щофел Вандорн, като скочи от трето място на стартовата решетка до победата в състезанието Hana Bank Seoul E-Prix.

Пилотът на Jaguar TCS Racing изпревари стартиралия от първа позиция Оливър Роуланд от Mahindra Racing, още докато британецът се бореше да се измъкне по чистата част на пистата. Тя все още беше подгизнала от пороя преди старта. След това Еванс заобиколи Лукас ди Граси с невидима атака в завой 3, отново в първата обиколка.

Здраво меле стана с няколко коли в предпоследния завой на първата обиколка. Това бе  причина за 45-минутно спиране с червен флаг. В екшъна бяха замесени Себастиен Буеми, Оливър Аскю, Андре Лотерер, Дан Тиктъм, Оливър Търви, Ник Касиди, Норман Нато и Ник де Врийс. Беше неприятен инцидент с колата Silver Arrow 02 на Де Врийс, която удари Nissan-а на Буеми. За щастие всички пилоти бяха невредими.

След рестартирането, за Евънс беше сравнително спокойно. Той успя да направи сериозна разлика от три секунди през голяма част от състезанието спрямо Роуланд. Британецът пък беше щастлив да вземе първия си подиум за сезона и първия си с кола на Mahindra. 39-ият подиум на Ди Граси донесе неговата 1000-та точка във Формула Е. Той стана първият пилот, постигнал това в своето 99-о състезание.

Джейк Денис с Avalanche Andretti направи най-бързата обиколка на TAG Heuer и с чисто каране стигна до четвърто място. Вандорн все пак блокира напредъка на Евънс в точките, като финишира пети.

Жан-Ерик Верн (DS TECHEETAH) завърши в първите шест. След него беше Паскал Верлайн (Porsche) – 7-и. Десетката оформиха Робин Фрийнс (Envision Racing), Антонио Феликс да Коща (DS TECHEETAH) и Ник Касиди (Envision Racing).

Утре е финалът на сезона и състезание № 100 на Формула Е. Ще бъдат определени  шампионите при пилотите и отборите.