Формула Е: Макс Гюнтер и Сам Бърд печелят битката за Бруклин

Пилотът на BMW i Andretti Motorsport Максимилиан Гюнтер и Сам Бърд от екипа на Jaguar Racing спечелиха съответно 10-ия и 11-ия кръг от шампионата във Формула Е на трасето в Ню Йорк. Те бяха най-бързи по улиците на Бруклин в състезанията на ABB New York City E-Prix.

Максимилиан Гюнтер завладя улиците на Бруклин и донесе победата на родна земя за екипа на BMW i Andretti Motorsport. Той финишира преди Жан-Ерик Верн с DS TECHEETAH и Лукас ди Граси (Audi Sport ABT Schaeffler).

Германецът успя да се измъкне от 4-о място в решетката, за да си пробие лидерството. Верн също си проправи път напред и задмина стартиралия от първа позиция и дълго време лидер в състезанието Ник Касиди (Envision Virgin Racing). Той го изпревари на пет минути до края. Гюнтер използва предимството си за ефективност да се брои, с по-голям процент от използваемата енергия срещу Верн, което означава, че французинът трябва да се задоволи с второ място.

Ди Граси се възползва от ситуацията и от 7-о място се придвижи до 3-о. Касиди в крайна сметка остана 4-и, докато съотборникът му Робин Фрийнс стана 5-и.

Двойката на Nissan e.dams, Себастиен Буеми и Оливър Роуланд, беше следващата линия – 6-и и 7-и. Андре Лоттерер от Porsche остана на осмо място. Щурмът на Сам Бърд от Jaguar Racing му донесе точки за 9-о място плюс TAG Heuer премията за най-бърза обиколка. Рене Раст (Audi Sport ABT Schaeffler) оформи топ 10.

Така Гюнтер стана 9-ия победител от 10 състезания през сезона. Фринс се изравни с Едо Мортара (ROKiT Venturi Racing) в горната част на класирането на пилотите.

Ден по-късно на 11-ия кръг, от първенството на Формула E, Сам Бърд спечели доминираща на улиците в Бруклин. Той се отплати за усилията на Jaguar Racing от предния ден да възстановят колата му.

Победата постави Бърд на върха в класирането на пилотите с 81 т., преди електрическата серия да се отправи към Лондон. Въпреки това, от Jaguar се лишиха от двойна победа, тъй като Евънс претърпя сериозни щети на колата си, докато се опитваше да защити втора позиция.

Нещастието на Евънс доведе до втори подиум за Ник Касиди от Envision Virgin Racing, а кивито завърши солиден уикенд в Ню Йорк, след като завърши трети в предишния старт.

На последната стъпка на подиума беше Антонио Феликс да Коща от DS TECHEETAH. Действащият шампион полека се изкачи от 7-о място на решетката, за да осигури жизненоважни точки за защитата на титлата си, преди последните четири състезания за сезона.  На следващите две места бе дуото на Porsche Паскал Верлейн и Андре Лотерер. Шести стана Алекс Симс от Mahindra Racing.