Формула Е: Гюнтер от Maserati MSG Racing спечели първата Токио E-Prix

Максимилиан Гюнтер от Maserati MSG Racing победи Оливър Роуланд (Nissan) в първата E-Prix на Токио. Това беше първото стъпване на Формула Е в Япония. Така Гюнтер стана петия различен победител в пет състезания от Сезон 10.

Германецът застана начело в 24-та обиколка, след като дълговременния лидер и стартирал от  първа позиция Роуланд отстъпи първото място, тъй като енергията му стана критична с наближаването на края на състезанието. Гюнтер се бе закотвил в слипстрийма на лидера и успя да се придържа към близо до неговия Nissan. Колата изглеждаше много силна на родна земя – като същевременно спести малко използваема енергия за финален тласък.

След като Гюнтер излезе начело, Роуланд не успя да задържи толкова силно темпо. Йоркширецът се опита да атакува със своя Nissan. Гюнтер отблъсна три опита в последната обиколка и успя да стигне първи до флага. Така той постигна  първата си победа и за Maserati MSG Racing, след Джакарта в Сезон 9. Това беше и неговата пета в серията.

Успехът на Гюнтер направи пет различни победители в състезания, представляващи пет различни отбора, от първите пет състезания. Това говори, че нивото на конкуренцията на върха е толкова интензивно, колкото винаги е било в най-високото ниво на електрическия моторен спорт.

През по-голямата част от състезанието не повече от секунда разделяше първите трима, докато целият пакет седеше в рамките на 10 секунди един от друг. Действащият шампион Джейк Денис  (Andretti) се нареди пети на решетката. Той успя да надмине Porsche-тата, за да финишира 3-и след битка между него и шампиона от Сезон 6 Антонио Феликс да Коща, който завърши четвърти пред съотборника си Паскал Верлайн. Победителят от Мексико Сити направи всичко, за да оглави класирането в световния шампионат при пилотите.

Нико Мюлер донесе успех на  ABT CUPRA, за да заеме шесто място пред доскорошния лидер в класирането Ник Касиди – 7-и. Кивито направи впечатляващ щурм, за да се изкачи  от 19-ти в стартовата решетка в началото. Едо Мортара завърши седми, но по-късно беше дисквалифициран за прекомерна употреба на енергия. Робин Фрайнс стана  осми за Envision Racing.  Серхио Сете Камара отбеляза точки за ERT с 9-ото място, докато Саша Фенестрас докара втората кола на Nissan в точките с 10-о място.

Това означава, че Касиди е равен по точки с Верлайн в горната част на таблицата при пилотите. Jaguar TCS Racing държи първото място в шампионата на отборите със 102 точки срещу 83 на TAG Heuer Porsche.

Формула Е се отправя към Италия за двойно състезание и първи старт в  Мизано след две седмици, 13 и 14 април.