ФК Торино отдаде почит на титлата на Suzuki и Жоан Мир с възпоменателна фланелка

Отборът на ФК Торино от Серия А отдаде почит на световния шампион в MotoGP за 2020 г. на Suzuki и на Жоан Мир в мача си срещу Сампдория през миналия уикенд.

ФК Торино може да не е на върха на италианската футболна Серия А, но със сигурност в този мач бяха облечени като победители. Те носеха надзписа „шампиони“ в мача си срещу Сампдория през уикенда. Като уважение към основните си спонсори, „La Granata“ добави към своите традиционни цветове допълнителни надписи, отдаващи почит на сензационната победа на Жоан Мир в световния шампионат.

Надписът „2020 MotoGP Champion“ беше под емблематичния сребърен Suzuki ‘S’. Той беше заобиколен от лавров венец. На ръкавите бяха добавени синя и сребърна облицовка във връзка с традиционните цветове на фабриката от Хамамацу.

Suzuki са основният спонсор на ФК Торино от 2015 г. Самият производител през 2020-а празнува своята 100-годишнина, както и 60 години в MotoGP.

В изявление, обявяващо фланелката, италианският тим заяви: „Il Toro е екип, известен по цял свят със своята история, наситена с действие, талант, страст. Той е обичан заради упоритостта, с която се изправя пред предизвикателствата. Suzuki споделя усилията, търсенето на резултати и преди всичко състезателния дух с „бика“, показвайки всеки ден решителност за постигане на поставените цели, спазвайки правилата и съперниците. През десетилетията двете реалности бяха популяризирани. Те израснаха и постигнаха безброй успехи в съответните си области, показвайки сила, съчетаваща способността за развитие и приемственост с миналото.