ФИМ потвърдиха окончателния календар на MotoGP за 2021 г.

ФИМ потвърди окончателния календар за световното първенство в MotoGP през 2021 г. Сезон 2021 ще включва общо 18 Гран При, като няма да се добавят повече състезания.

Следователно ФИМ, IRTA и Dorna Sports потвърдиха отмяната на Гран при на Аржентина, поради пандемията. Състезанието първо беше отложено, но продължаващата пандемия от Covid-19, логистичните ограничения и нарушенията в инфраструктурата, станаха причина за отмяната. MotoGP очаква с нетърпение да се завърне в Термас де Рио Ондо през април 2022 г., за да се срещне с невероятните фенове, които идват от цяла Южна Америка.

Обявено бе и името на втората Гран при на пистата Мизано Марко Симончели, която ще се състои от 22 до 24 октомври 2021 г. Състезанието ще се казва Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna. Основен спонсор ще бъде производителят на шлемове и дългогодишен партньор на MotoGP –  Nolan.

Седмица след Арагон – на 19 септември е първият старт на Мизано за Гран при на Сан Марино. На 3 октомври и Гран при на Америките в Остин, САЩ, след това идва споменатото по-горе второ състезание на Мизано. На 24 октомври. Следват надпреварата в Алгарве, Португалия на 7 ноември и на 14 ноември шампионатът завършва във Валенсия на пистата Рикардо Тормо.

Освен това датите на първия предсезонен тест за 2022 г. вече са потвърдени. Пистата Херес Анхел Нието ще бъде домакин на двудневен официален тест за клас MotoGP на 18 и 19 ноември 2021 г.

След това официалното действие на пистата ще бъде възобновено с изпитанието на Сепанг с Шейкдаун от 31 януари 2022 г., както беше обявено по -рано.