Фернандо Алонсо не обещава, че ще остане в Алпин

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо се завърна на стартовата решетка в началото на сезон 2021, след като прекара две години извън спорта. Испанецът направи това с екипа на Алпин, с който спечели и двете си титли през 2005 и 2006, когато той бе познат като Рено.

Още в средата на миналата кампания бе обявено, че Алонсо ще удължи третия си престой в Енстоун поне с още една година, а неговият договор изтича в края на този сезон. На фона на представянето на испанеца от началото на годината и прогресът, който демонстрира Алпин изглеждаше почти сигурно, че той ще продължи да кара за френския екип и догодина.

Самият Алонсо обаче коментира своето бъдеще малко преди началото на уикенда за Гран При на Франция и заяви, че няма никакви гаранции, че той ще се състезава за Алпин и през 2023 година.

„Никога няма гаранция, че ще останеш някъде. Трябва да се разберем за нещо, най-вероятно това ще се случи по време на паузата през август. През следващите седмици ще седна с отбора и ще разбера какви са техните очаквания. Също така каква е следващата стъпка от проекта.

„Аз съм щастлив, аз съм у дома в Алпин, но със сигурност нищо не е гарантирано“, каза испанецът преди медиите.

„Не мисля, че ще е лесно за нас да догоним Мерцедес. Те са голяма организация и ние знаехме, че рано или късно те ще се върнат в челото. Ние сме по-скоро дългосрочен проект. За нас е важно да започне колата за догодина скоро, за да не я компрометираме.

„Големите отбори могат да развиват едновременно две коли. За по-малките като нас това е много трудно“, добави Алонсо.