Удобство, лукс и Euro5 за Kymco AK 550, модел 2021 г.

Най-комфортният премиум скутер Kymco AK 550, става още по-луксозен за моделната 2021 г. Той получи нови актуализации – двигател, отговарящ на изискванията на Euro5, и нова електронна газ. Така макси скутера Kymco AK 550 продължава да бъде „гигантски убиец“ на конкурентите в сегмента.

Безспорно това е флагмана на тайландската компания KYMCO. Сега макси скутера AK 550 влиза в Клуб Euro 5. Има няколко актуализации, включително нов електронен контрол на дроселната клапа.

AK 550 отдавна е се стреми към връх на сегмента. Вдигнал е мерника на утвърдени играчи като Yamaha T-MAX, Suzuki Burgman и Honda Forza. Основното му предимство, освен изравнените технологии, е че е по-евтин от конкурентите. Има и водещ в класа нисък център на тежестта с почти 50 на 50 разпределение на теглото отпред и отзад.

Съответствието с Euro5 означава лек спад в пиковата изходна мощност. От фирмата казаха, че моделът за 2021 г. достига 51 к.с.при 7500 об/мин от двуцилиндровия редови двигател с обем 550 куб. см. Предишният за сравнение бе с 53,5 к.с. Затова пък новият освен по-чист, е и по-икономичен За сравнение, T-MAX произвежда около 46 к.с. от 560-кубиков мотор.

Също така новост е електронният контрол на дроселната клапа. Според Kymco, това ще помогне да се запази гладкостта на изходната мощност в ниския оборотен диапазон. Това е идеално за тези, които карат в градовете със CVT трансмисия. Гумите Metzeler FeelFree са монтирани стандартно на 15-инчовите джанти.- Спирачките са радиални дискове Brembo и ABS на Bosch 9.1. Техническите приспособления също са налице – отлично табло, с вграден дисплей (GPS) и отопляеми дръжки.

Размерът на резервоара е 12,5 л или е намален от  15 л на предишния модел. Въпреки по-малкия резервоар, сухото тегло се е увеличило с 4 кг до 230 кг. Височината на седалката е 785 мм,  като така е по-достъпна и за по-ниски  всички ездачи. Окачването е обърната вилка и регулируемо от предварително  натоварване отзад.

Предлагат се и нови цветове в прекрасно матово черно и матово синьо.