Трите 500-кубикови машини на Honda, подходящи за категория А2, са актуализирани за 2022 г.

• 500-кубиковото трио на Honda, CB500F, CBR500R и CB500X е с актуализации за 2022 г.

• Подобренията на шасито включват вилки  Showa 41 мм SFF-BP USD, ново по-леко подвижно рамо, по-леки колела и нови двойни 296 мм предни спирачни дискове

• Новите настройки за впръскване на гориво подобряват характера и усещането за въртящия момент

• Актуализиран стил с нови цветове и графики

Изключително популярните три мотоциклета –  CB500F, CBR500R и CB500X на Honda получиха подобрения на двигателя и шасито за моделите за 2022 т. Тези актуализации допълнително подобряват тяхната привлекателност както от новите, така и от опитните мотоциклетисти.

HONDA CBR500R

Наследени от четирицилиндровите CB650R и CBR650R в средна категория, новите вилки 41 мм Showa SFF-BP USD са акцентите на новата настройка на предницата и осигуряват подобрено управление и качество на каране. Те вече са съчетани с по-леки алуминиеви джанти с Y спици на CB500F и CBR500R, комплектовани с нови двойни вълнообразни предни дискове 296 мм и радиално монтирани апарати Nissin.

CB500X е фокусиран върху приключенията и също споделя новите актуализации на спирачките и окачването, както своите братя. Моторът така разполага с по-дълъг ход на предното окачване, а също по-леко и по-голямо 19-инчово предно колело.

HONDA CB500X

И трите забавни и икономични машини разполагат с ново, по-леко подвижно рамо, което е по-твърдо при въртене, но по-гъвкаво странично. Така се подобрява управляемостта и стабилността в завоите. Впечатляващият 500-кубиков двигател в сърцето на всяка машина все още произвежда максималните 35 кВт, разрешени за ездачи с категория (лиценз) А2. Но за 2022 г. той вече разполага с нови настройки на системата за впръскване на гориво PGM-FI, за да подобри допълнително усещането за въртящ момент и цялостния характер на машината.

През 2022 г. голият CB500F получава три нови цвята: Pearl Smoky Grey, Mat Axis Grey Metallic и Pearl Dusk Yellow Yellow, докато спортният CBR500R ще се предлага в нов Mat Gunpowder Black Metallic. Той също има и поразителната нова графика, целяща да подчертае наследството на състезателните мотоциклети от пистите.

Приключенската машина CB500X получава два нови цвята за 2022 г .: Mat Gunpowder Black Metallic и Pearl Organic Green. И трите мотора ще се предлагат и в класическата цветова схема на Honda – Grand Prix Red.

HONDA CB500F

Докато компактните размери и доброто поведение правят моторите от 500-кубиковото трио на Honda лесни за управление, каране и обучение, тези качества доставят истинско удоволствие на ездача. Независимо дали той се качва от машина 125 куб. см, слиза от по-голяма кубатура или се връщат към възможности, с които искат да проучат какво могат да направят през уикенда, независимо от типа на карането, което могат изберат.

Honda са продали над 106 000 броя CB и CBR в цяла Европа от въвеждането им през 2013 г. Всеки заема своето място в отделен свят в богатата продуктова гама на Honda. Роудстърът  CB500F представлява почти половината от продажбите, световният представител на състезанията CBR500R – 18%, а на света на  приключенията или CB500X – 35%.

Изследването на Honda върху представителна извадка от клиенти показва широката привлекателност на трите машини в различни демографски характеристики на ездачите. Цифрите показват, че 45% от собствениците на CB500F и 37% от собствениците на CBR500R са нови мотористи, като съответно 45% и 60% са на възраст под 34 години. Така се илюстрира колко важни са машините, за да привлекат нови млади ездачи в света на двете колела.

Обратно, над 75% от собствениците на CB500X са опитни ездачи, като още 15% са привлечени от мотоциклетизма от всеобхватната привлекателност, предлагана от компактния авантюрист със своя здрав стил, дълго окачване и изправено положение за каране.