Трето място за Виктор Антов след първия учебен ден

Малкият пилот и възпитаник на Академията за млади таланти на София Картинг Ринг – Виктор Антов, стана трети на състезанието с картинг при най-малките по случай първия учебен ден. Получи и медал, след като се качи на стълбичката.

За своите питомци Академията, която е към София Картинг Ринг, организира състезание по случай първия учебен ден. Идеята е на шефа на Академията и на пистата в София Ринг Мол  Николай Върбицалиев. По този начин той търси талантливи деца за автомобилния спорт. Сега отново събра децата след ваканцията, този път в състезателна обстановка, за да се забавляват. Естествено, всичко на пистата става при строги правила за безопасност, въпреки че младите пилоти имат доста повече опит от своите връстници. Децата и от двете възрастови групи – малки и по-големи,  които бяха на пистата, стриктно спазваха инструкциите по време на надпреварите.

Виктор, който завърши първо и второ ниво, все още е в групата на малките тъй като тъкмо започна трети клас. Така младият пилот стигна до 3-о място. Имаше и състезание да големите.

Виктор е най-малкият пилот от династията Антови. Дядо му Валентин Антов е многократен шампион на България на писта и планинско, а и най-добре класиралият се българин в бившата купа „Мир и дружба“. Синът му и баща на Виктор пък е Александър Антов е действащ пистар и дори този уикенд ще стартира на писта „София“ – първи кръг от националния шампионат.