Томова и Владимиров са шампионите в Гимкхана

Констанца Томова (Citroen Saxo) и Иван Владимиров (Opel Astra) спечелиха титлите в държавното първенство по Гимкхана, което завърши този уикенд във Варна. Над 5000 души посетиха състезанията в курортния комплекс Св. Св. Констанин и Елена и пред Катедралата в центъра на  морската ни столица.

Владимиров започна годината с победа в Дебелт и второ място в Сапарева баня, след което спечели първата надпревара във Варна и си осигури солиден аванс спрямо Калин Стефанов (Peugeot 206) преди финалното състезание. В неделя провадиецът остана на трета позиция, но Стефанов дори не намери място на подиума, което реши шампионата в полза на неговия съперник.

Това е трета титла за Иван Владимиров в Гимкхана, а Кети Томова (Citroen Saxo), която стана шампион при дамите, вече има четири.  Томова завърши сезона с две първи и две втори места и не остави никакъв шанс на Петя Генчева (VW Polo), която спечели надпреварата в Сапарева баня.

В събота до Владимиров на подиума в Св. Св. Константин и Елена се качиха още Калин Стефанов и Емил Саралиев (Лада 2107). В сток класа първо място спечели четвъртият в генералното класиране Красимир Йорданов (VW Polo), а победителка при дамите стана Кети Томова.

Неделната надпревара в центъра на Варна вдигна още повече летвата заради огромния интерес, както от страна на зрителите, така и от страна на участниците. Заради ограниченията на локацията стартовия списък бе сведен до 30 автомобила, като най-добро време даде Марин Калчев (Trabant 601), следван от Живко Живков (Лада 2107) и Владимиров. Красимир Йорданов отново бе първи при немодифицираните автомобили, а при дамите триумфира Пламена Раева (Citroen Saxo).

„Беше наистина трудно да направим две качествени състезания след всички проблеми, които съпътстват автомобилния спорт у нас напоследък, но това ни даде допълнителна мотивация да покажем, че нещата могат да се случват дори и в подобна тежка ситуация“, коментира Георги Русев от  АСК „Флат-Аут“.

„Страшно сме доволни, че вдигнахме още повече летвата не само за варненския кръг, но и за Гимкхана като цяло и се надявам, че ще продължим в същия дух и догодина. Имаме куп идеи и ще направим всичко, което зависи от нас, за да развиваме шампионата.“