Теодор Кабакчиев с амбиция да подобри резултатите си в началото на сезона в „Red Bull Erzbergrodeo“

Време е за „Red Bull Erzbergrodeo“ – 3-ти кръг от Световното първенство по хард ендуро на FIM, което се очертава като най-голямото шоу в средата на сезона. В него ще участва и нашият най-добър състезател в ендурото – Теодор Кабакчиев @Econt, с амбицията да повтори, а и да подобри чудесните си резултати от началото на сезона след стартовете в Израел и Сърбия.
Кабакчиев се радва на най-добрия сезон в кариерата си до момента. Дебютният му подиум във FIM Hard Enduro още във втория кръг в Златибор му дава увереност за надпереварата в Австрия, още повече, че той пази добри спомени от участието си през 2017, когато записа второ място в доста интересен старт по хълмовете в областта “Karcher Rocket Ride”. Специалистите в областта на ендурото вече определят Кабакчиев като скритият фаворит за успех през сезона.
Във временното класиране за шампионата на FIM след 2 кръга начело с по 30 точки са британците Били Болт и Греъм Джарвис с по 30 точки (и двамата с „Husqvarna“), веднага след тях е Кабакчиев с 27 с КТМ, а след него се нареждат състезателите на заводските тимове Марио Роман и Уейд Йънг („Sherco“) 22 т.; Алфредо Гомес и Майкъл Уокнър („GasGas“) и Мануел Летенбихлер и Дейвид Киприан (КТМ).
Red Bull Erzbergrodeo е може би най-известното офроуд мотоциклетно състезание в света, като привлича близо 1800 състезатели годишно в историческия миньорски град Айзенерц в Австрия. В продължение на два дни състезателите си проправят път нагоре по трудните трасета на мината Ерцберг, надявайки се да бъдат сред 500-те най-бързи квалификации за неделния Red Bull Hare Scramble. Red Bull Erzbergrodeo е и с най-тежкият еднодневен ендуро етап в света, с 35 километра коварни пътеки с камъни и горски изкачвания, като само най-смелите стигат до финалната линия.
Източник: БФМ