Теодор Кабакчиев запази втората си позиция ден преди края на „RedBull Romaniacs“

Най-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев, който кара за „Team Bulgaria“ с подкрепата на „Еконт“, запази втората си позиция ден преди края на една от най-трудните и изтощителни надпревари – „RedBull Romaniacs“ в Сибиу, Румъния, 5-ти кръг от Световния хард ендуро шампионат .
Българинът  е на 15 мин. и 44 секунди след водача в общото класиране Греъм Джарвис и на 6 и 13 минути съответно пред 3-ия Марио Романи 4-ия Михаел Валкнер.
Днешната надпревара в гората в Gold-групата (най-добрите състезатели) беше спечелена именно от Греъм Джарвис, като за него това е втора етапна победа в Румъния. След него на минута и 53 завърши Мануел Летенбихлер, който обаче продължава да е на близо 2 часа изоставане от лидерите заради наказнаието си от първия ден. Трети и четвърти в днешния ден приключиха Марио Роман и Михаел Валкнер, а Кабакчиев е 5-ти на 6 минути и половина след победителя.
„RedBull Romaniacs“ продължава 5 дни  с пролог, навигация, екстреми, като състезателите всеки ден карат между 100 и 120 километра (в зависимост от класа) по изключително трудни тракове.
Източник: БФМ