С Clover от Мотоакцент на път към приключения и екзотика

Какво ви говорят имена като Crossover, Dakar, Savana? Със сигурност на всички мотоциклетисти, те напомнят за красиви и екзотични места, за приключения в непознати страни, за дълги пътувания. Страхотни предизвикателства, нали! За тях мечтае всеки моторист.

Тъкмо за такива изпитания, предизвикателства, приключения с мотоциклет се грижат от италианската компания Clover. Те са свикнали да предоставят най-новото, най-практичното и технологичното в екипировката на мотоциклетиста, именно за такива туристически пътувания. Това са ценностите, скрити зад колекцията Touring and Adventure. Облеклата са все по-подходящи за активен начин на живот в контакт с природата.

Споменатите по-горе имена са все от колекцията на Clover. Това са облекла или по-точно якета и панталони, които мотоциклетистите обичат. С тях се чувстват сигурни и защитени, но волни и свободни. А точно екипировката е важната за дълго пътуване.

Всичко необходимо, за едно далечно пътешествие – от глава до пети, един моторист може да намери в магазин Мотоакцент, официален вносител на марката Clover.

Производител като Clover е име в мотоциклетния бизнес. Италианската компания е основана преди повече от 40 години, през 1980-а в Трисино. Базира се основно на ценностите на семейния  бизнес. Още от основаването си Clover е специализирана предимно в сектора за офроуд приключения и по-специално в мотокроса.

Придобива широка известност и популярност със спонсорството на шампиони, като Ерик Гебоерс, петкратен световен шампион по мотокрос.

След 1990 г., едновременно с развитието на мотокроса, компанията Clover започва да произвежда и мото облекла за туристически мотоциклети.

Малко след това влиза и на пазара на екипировка за спортни и пистови мотоциклети. С Clover са карали пилоти като Андреа Довициозо, Алваро Баутиста и Майк Ди Меглио, които са спонсорирани от компанията.

Clover има основен принос в туристическата и приключенска мото мода. Стана вече дума, че един мотоциклетист, преди да тръгне на път, може да се оборудва от глава до пети в Мотоакцент с продукти на Clover.

Започваме от якето

Crossover 4 Aibag WP

Това е най-новото и технологично текстилно яке в модната колекция на Clover. Crossover 4 Aibag WP, както личи от името, е за дълги преходи, пригодено за различни климатични условия.

Това е първото мотоциклетно трислойно яке, готово да побере CE сертифицирано устройство AIRBAG. Изобретението е на Clover. Това е още една стъпка напред по отношение на комфорт и защита. Якето е със системата Zip & Fit, която може да намали ширината на якето с един размер през лятото, когато вътрешните слоеве се отстранят.

Причината за перфектния комфорт е, че якето е със сваляеми термо мембрана и водозащитна мембрана с опция за обличане върху якето, като допълнителен дъждобран. Сиреч – якето е 100% водозащитено. Изработено е от „Cordura“. Има и два водонепроницаеми предни джоба.
Протекторите са със CE сертификат и се свалят, има джоб за гръбен протектор, със  сваляеми външни джобове.

Има и още екстри като удобна яка от кадифе, MicroValtherm термо подплата, която също се сваля, двойна защита на ципа и вентилация на ръкавите, сваляеми зони за вентилация в предна и задна част 3D мрежа.
Маншетите на ръкавите са с велкро и са   подходящи за ръкавици. Има възможност за регулиране на ръкавите при бицепса и предмишницата, на кръста и гърдите.

Dakar-2  

Ако съдим по името, то якето Dakar-2 е за туризъм и дълги преходи. Също е  термално пригодено за различни климатични условия, като осигурява перфектен комфорт.

Dakar-2  е двуслойно със сваляема водна мембрана, 100% водозащитено. Термо подплата е с опция като допълнително яке Paris. Изработено от  „Duratek-4“ с
2 водонепроницаеми предни джоба.
Протекторите се свалят и са със CE сертификат, а джобът за гръбен протектор е опция.

Има удобна яка от кадифе, сваляща се термо подплата MicroValtherm, двойна защита на ципа и вентилация на ръкавите. Маншетите на ръкавите са с велкро и са подходящи за ръкавици. Регулируеми са долната периферия, ръкавите при бицепса и предмишницата, на гърдите и на кръста. Има големи вентилационни зони в предната и задна част, както и свързващ цип за панталон.

Savana-2 и 3.

Якето Savana-2 е подходящо за туризъм и дълги преходи за дамите. За господата пък е Savana – 3. Това е 3-слойно туристическо яке, пригодено за различни климатични условия и дава перфектен комфорт. Изработено е от „Duratek-4“, със сваляеми термо и водна мембрани, и е 100% водозащитено. Има всички характеристики, за които говорихме при модела Dakar-2.

Текстилен панталон GTS-4   

За такива модерни и високотехнологични якета, трябва и текстилен панталон за мотоциклетиста. Най-подходящ е GTS-4. Той е изработен изцяло по новите технологии, за които стана дума при якетата – от материята Duratek-4 и е 100% воднонепромокаем.

Има сваляеми протектори на коленете и хълбоците, а също и подплата клима-контрол. Свалят се термо подплатата и водната мембрана. На хълбоците са направени еластични зони.

Зоните на задната част не позволяват приплъзване на седалката. Те са от двойна материя. Двойна е и защита на ципа с велкро.

Ръкавици

Късите ръкавици с твърд протектор KVS на Clover са другата важна част от екипировката. Те са изработени от естествена кожа, с рефлекторни зони и твърд протектор. Зоните на пръстите и дланите са допълнително подсилени.


Има регулируеми зони за китките и закопчаване с велкро панел.

Малко по-дълги са ръкавиците от модела ST-04 WP.

Те са изработени от 100% водонепропусклива „Cordura“ и кожа. Дланта е от микрофибър „Clarino“. Зоните на дланта, показалеца и средния пръст, не позволяват приплъзване при захват. Има еластични регулируеми зони на китките и закопчаване с велкро панел.

И така, вече сме готови за път, благодарение на екипировката на Clover. Можем да потегляме на път.

В магазина на Мотоакцент могат да се добавят още елементи на екипировката – каски, ботуши и боти, лятно яке, термо бельо, дънки, протектори, куфари и др.

Каските Astone са и в трите ценови категории, но най-търсени са ниския и високия клас. Скъпите са от 1500 до 2000 лв. и много хора ги предпочитат, като ги вземат на изплащане. Това е доста интирисна услуга за мотоекипировка, тъй като Мотоакцент са подписали договор с ТBI. Така клиентите взимат много от по-скъпите продукти на изплащане, като понякога вноската е от 60-80 лв. месечно.

Ботуши и боти Prexport с цялата екипировка. Ботушите от тази марка са едни от най-добрите за мотокрос и ендуро. Много подходящи са и за каране по  приключенски маршрути.

Тъй като стана дума за дълги пътуванияя, то от Мотоакцент всеки моторист може да се сдобие с всичко необходимо – куфари за мотор,протектори за двигател, ролбари, краш тапи и др. От 12 години фирмата е вносител на Hepco&Becker. Имат продукти и на Wunderlich и Dominator. Така от Мотоакцент всеки пътешественик може да се обзаведе с кожени мото куфари, мото раници, алуминиеви и пластмасови куфари за мотор. Има голямо разнообразие от мото дисаги и чанти за багаж. Предлагат се системи за монтаж на куфари и монтажни комплекти за мото багаж, а също протектори за защита на двигателя и резервоара на мотоциклета.