С рали спринт Пампорово приключва мини-сезонът

С рали спринт Пампорово се закрива автомобилния сезон 2022. Миналата година същото състезание се състоя за първи път и бе последното за сезона. Сега е второто и се слага края на най-краткия сезон в историята на българския автомобилен спорт.

Общата дължина на четирите специални етапа в рали спринт Пампорово е 145.5 км, а дистанцията – 40.62 км. Първо се минава два пъти отсечката Смолянски езера  с дължина 10,78 км. След сервиза два пъти се кара етапът Пампорово – 9,53 км. Всичките 23 заявени екипажа и организаторите се надяват да не завали сняг, въпреки че са подготвени снегопочистващите машини.

Церемониалният старт е на 3 декември от 16:30 пред  хотел “Перелик” в Пампорово, а стартът на първия специален етап е на 4 декември от 10:00. Организатор е АФБ съвместно с община Смолян, община Чепеларе и к.к. „Пампорово” АД.

Сред иманата на заявените 23 пилоти естествено са шампионът Мирослав Ангелов, бившият носител на титлата Пламен Стайков, майстори като Мартин Сурилов, Антон Титов, Екатерина Стратиева, Костадин Щерев, Никола Мишев, Динко Иванов, Емил Денев и др.

Повечето от тях караха в ралита извън България. Както каза Катя Стратиева, поне в края на годината да покараме пред българска публика. Тя написа: „Миналата година това беше състезанието, което ми хареса най-много! Очаквам с нетърпение старта в неделя!“

Снимки Петко Станчев, motoclub.bg