Състоя са първото двудневно събитие, посветено на китайската култура и технологии

„Институт Конфуций“, разположен в центъра на гр. София, бе домакин на тазгодишното издание Дни на китайската култура и технологии. В рамките на два последователни дни (5 и 6 ноември) посетители имаха възможността да се потопят в света на азиатската култура и да станат свидетели на бурното технологично развитие на китайското автомобилостроене. На терен бяха представени традиционни китайски практики и ритуали, сред които демонстрация на
чаена церемония, практика по калиграфия, демонстрация на китайското бойно изкуство тай чи и много други.


За всички любители на автомобилите бяха изложени най-новите модели на китайските производители Dongfeng и Haval. За всеки желаещ да направи пробно шофиране на гамата превозни средства бе обособената и зона с тестови автомобили. Представена бе за пръв път и марката Arrow Bike, която предлага електрически велосипеди. Представените модели пред българската и китайска публика, които също можеха да бъдат изпробвани, демонстрираха възможностите за алтернативно придвижване в градска среда.
За настроението на гостите се погрижи екипът на Moutai, който осъществи дегустацията на традиционната китайска напитка от категория байдзиу, но също така забърка и от своите авторски коктейли с уасаби.