Събудете се с усмивка! Най-новите технологии в новото Volvo EX90 осигуряват осветление, близко до слънчевата светлина

Проспали сте алармата си. Птичките все още не чуруликат, кварталът все още спи, а катранено-черната утрин не Ви приканва да започнете деня си. Но когато влезете в автомобила си, лека слънчева светлина Ви посреща, превръщайки ежедневното пътуване до работното място в ритуал, който озарява деня Ви.

В новото Volvo EX90 ние допълнително предефинираме първокласното автомобилно изживяване, осветявайки интериора на автомобила с почти слънчева светлина, чрез пълен набор от 72 SunLike светодиода.

Нашите дизайнери се стремят да подобрят връзката с природата, както през деня, така и през нощта. Светодиодите SunLike, доставени от Seoul Semiconductor, допълват панорамния покрив и просторното купе. Новата добавка за осветление без трептене позволява по-естествено цветово изразяване отвъд това, което е постижимо със светодиодите, използвани днес в автомобилната индустрия – осигурявайки слабо отражение на светлината и висок цветови индекс, който изразява естествените цветове точно както се виждат в природата.

„Чрез използване на този спектър на светлината, излъчвана от светодиодите SunLike, прогресивните материали и дизайна на интериора на Volvo EX90 се открояват по-ясно и без изкривяване на цветовете“, казва Дан Фиджет, ръководител на отдела за цветове и материали. „Светлината е от изключително значение за нашия скандинавски дизайнерски почерк, допълвайки дървесната декорация и другите естествени материали в купето“.

Докато SunLike светлините вече масово се използват за осигуряване на естествена светлина в жилищни помещения, болници, училища и музеи, Volvo Car Group е първата компания, която въвежда светодиодите в производството на автомобилите Polestar 3 и Volvo EX90.

Всички недекоративни светлини в интериора на Volvo EX90, независимо дали са монтирани в тавана, пода, джоба на вратата или багажника, са със светодиоди SunLike стандартно.

„Комфортът на нашите клиенти винаги е бил основен фокус в интериорния дизайн на Volvo Cars. Използването на SunLike светодиоди във Volvo EX90 е още една илюстрация на нашата амбиция да въведем иновативна технология и осигурим незабравимо премиум изживяване на нашите клиенти,” казва Дан Фиджет.

Освен неповторимата зрителна атмосфера, която създават светлините SunLike, те също така осигуряват естествен комфорт на всички пътници във Volvo EX90. Потискането на синята светлина в комбинация с нетрептяща светлина, излъчвана от осветителните тела в купето, помага намаляването на умората на очите и свързаното с това главоболие.