Стоян Апостолов със званието Почетен гражданин на Бургас

Автомобилният пилот Стоян Апостолов стана Почетен гражданин на Бургас. Това стана ясно по време на редовното заседание на Общинския съвет в града.  За удостояване със званието Почетен гражданин бяха предложени общо десет жители на морския град. Трима от тях са спортисти – борецът Петър Иванов, записал името си в гордата история на най-българския от всички спортове и плувецът Цанко Цанков.

За Стоян Апостолов гласуваха 29 съветници. Той е и единственият от тримата спортисти от Бургас, който дори на 74 години, продължава своята активна спортна кариера. Апостолов се състезава във всички дисциплини в автомобилния спорт повече от 50 години.

Стоян Апостолов вече е бил удостоен със званието Заслужил майстор на спорта по автомобилизъм и е десеткратен шампион на рали крос за България. 15 години е шампион в националното първенство на писта и затворен маршрут.

Освен стотиците спортни отличия, които Стоян Апостолов има от националните шампионати в страната, той е и главата на най-големия семеен клан в автомобилизма у нас. В ралитата се е доверявал на навигаторки единствено на дамите от „клана Апостолови“. Започва със покойната си съпруга Елена, през двете му дъщери – Гергана и Поля, за да се стигне до внучката му Саня. На 6 май 2019 г.  Стоян Апостолов стана прадядо. Внучката му и негов навигатор Саня роди син – Мартин.

Заедно със своята съпругата си – Елена, Стоян Апостолов създава популярното не само в Бургас дамско състезание Рали 8 март.