Следващото поколение Rally2 на ŠKODA FABIA влезе в тестова фаза

ŠKODA Motorsport започна разработването на рали версията на изцяло новата ŠKODA FABIA. Първият прототип на бъдещата ŠKODA FABIA във версия Rally2 вече е тестван на пътища с асфалт, макадам и чакъл в Чехия, Франция и Испания.

Изцяло новата ŠKODA FABIA излиза на международния пазар. Тъй като серийният автомобил преминава от трето на четвърто поколение, рали версията следва примера му. ŠKODA Motorsport вече започна тестването на бъдещата ŠKODA FABIA във версия Rally2.

Изцяло новата състезателна кола вече е в етап на усилена разработка и тестване.

За щастие нашите инженери и механици на могат да надграждат всеобхватно ноу-хау и опит на текущия проект ŠKODA FABIA Rally2 evo, който все още е много успешен в световен мащаб “, коментира Михал Храбанек – ръководител на ŠKODA Motorsport.

От април 2015 г. ŠKODA FABIA събира повече рали трофеи от всеки друг автомобил в своята категория. Започвайки с така наречената версия R5, която по-късно беше преименувана на Rally2, чешкият състезателен автомобил до днес събра девет титли в поддържащите категории на WRC, спечели многобройни регионални и национални първенства.

Колата има близо 1400 победи в общото класиране и първи места в класа, както и близо 3300 позиции на подиума по целия свят. ŠKODA Motorsport вече е продала повече от 400 бройки от вариантите R5, Rally2 и Rally2 evo. Съгласно регламентите на Rally2 на ФИА, следващото поколение на версията Rally2 на ŠKODA FABIA отново се задвижва от 1,6-литров бензинов турбо двигател, свързан с пет-степенна секвенциална скоростна кутия и задвижване на четирите колела с механични диференциали.