Сезон 2024 стартира с успешен финал за екипажите на Астра Рейсинг

Екипажите на Астра Рейсинг – Екатерина Стратиева – Георги Аврамов и Антон Титов – Александър Спиров,  откриха рали сезона 2024 г. в Гърция. Двата български екипажа взеха участие в 41-то Рали Кентаврос, което се проведе в околията на град Волос в четири състезателни етапа.

“Определено останахме впечатлени, а аз от доста време не се бях сблъсквала с такъв етап, който да ме затрудни в описването му. Трасето на СЕ 1/3 беше изключително специфично с толкова много завои и завързани места, че бих могла да кажа, че съм някъде из Франция. Пътят беше много тесен, сенчест и хлъзгав в първата си част, а след това преминахме през села със скрити или вързани завои и по-добър грип. При липса на концентрация или неправилно направена записка щеше да бъде лесно да се допусне по-сериозна грешка “ сподели Стратиева.

На финалната права в неделя състезанието беше спечелено от местния гръцки екипаж Апостолос Влахос – Никос Легантис (Mitsubishi Lancer Evo IX). Антон Титов с Skoda Fabia R5  и Екатерина Стратиева – Георги Аврамов с Opel Corsa Rally4 завършиха на 4-та и 7-ма позиция в генералното класиране. Разлика от 2,2 сек. раздели Екатерина и Георги от 6-тото място, което бе заето от друг гръцки екипаж – Йоанис Номикос – Андреас Номикос (Skoda Fabia S2000), но това не попречи на екипажа да се пребори за две втори места – в клас С5 и също така и при автомобили с един двигателен мост в категория F2.

Екатерина Стратиева, сподели, че за тях това е било едно добро начало на годината. “Успяхме да експериментираме с нови настройки и техника за да може да имаме повече опит през предстоящата годината.” сподели още тя.