Световните шампиони за 2020 и 2021 празнуват на Галата на ФИМ в Монако

Традиционната Гала на ФИМ тази година се завърна с много специално издание. На събитието присъстваха шампионите от 2020 и 2021 г., тъй като пандемията Covid-19 наложи отмяната на изданието през 2020 г. Така тази година, снощи в Монако се събраха заедно шампионите от всички дисциплини на две колела.

Световният шампион в MotoGP за 2021 г. Фабио Куартараро (Monster Energy Yamaha MotoGP) и шампионът за 2020 г. Жоан Мир (Suzuki Ecstar) бяха двама ключови хедлайнери на събитието. Те получиха медалите си, като отпразнуваха последните две години на невероятен екшън в MotoGP и титлите си във висшия клас.

Към тях се присъединиха световният шампион в Moto2 за 2021 г. Реми Гарднър (Red Bull KTM Ajo), а също и шампиона в този клас за 2020 г. Енеа Бастианини (Avintia Esponsorama). Медалите си получиха носителят на титлата Moto3 за 2021 г. Педро Акоста (Red Bull KTM Ajo), който написа историята при новаците, а също и шампиона за 2020 г. Алберт Аренас (Aspar). Това бяха галерия от шампиони от падока на MotoGP.

Сред многото други присъстващи бяха сензацията в WorldSBK Топрак Разгатлиоглу, който зашеметяващо сложи първата си корона през 2021 г., както и световните шампиони за младежи на ФИМ в Moto3 за 2020 и 2021 г. Даниел Холгадо и Изан Гевара. Холгадо получи медала си преди дебюта си като пилот с пълен сезон в световния шампионат в Moto3 през 2022 г. Гевара пък вече впечатли с представянето си, като спечели и Гран при тази година.

Това беше последното събитие на сезона за мотоциклетистите. Зимната пауза вече е в ход. Ревът на мощните двигатели ще се чуе отново на пистата Сепанг в първия тест – шейкдаун на машините. Там Гарднър ще бъде първият, който се появи, тъй като участва като новак в MotoGP. Няколко дни по-късно хора като Куартараро, Мир и Бастианини ще се качат на моторите да се облекат. Акоста, Аренас, Холгадо и Гевара също няма да изостават от тях, тъй като се готвят за шампионата през 2022 г.