Световна премиера на новия Opel Astra – роди се Светкавицата

“Новата Светкавица се роди!” Под това мото Opel днес представи напълно новото 6-то поколение на Astra в Рюселсхайм. В присъствието на 180 журналисти и пред около 500 други представители на медии, новият изпълнителен директор Уве Хохгешурц презентира модела в първия си ден в Opel. Изпълнителният директор на Opel беше подкрепен от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп.

Посланикът на марката Opel беше развълнуван от новата Astra. Клоп имаше възможност да управлява предсерийния модел на автомобила по време на посещение в студията на Opel Design през лятото. За първи път бестселърът с Blitz – Светкавица сега е електрифициран. Новата Astra ще бъде налична като plug-in хибрид от октомври, когато започнат да се приемат поръчки. През 2023 г. моделът ще бъде представен и във вариант на напълно  електрически автомобил. Новото поколение Astra се предлага и с високоефективни бензинови и дизелови двигатели. Така клиентите могат да направят своя избор за задвижващ механизъм. Цените за новата Astra започват от 22 465 евро.

 

„Фантастична кола! Новата Astra ще отвори вълнуваща нова глава в историята на моделите на компактния клас на Opel. Това ще бъде първият път, когато предлагаме както електрическа, така и plug-in хибридна версия на един и същи модел. Убеден съм, че новите Astra и Astra-e ще направят огромно впечатление и ще привлекат много нови клиенти към марката“, каза изпълнителният директор на Opel Уве Хохгешурц на световната премиера в Рюселсхайм.

А посланикът на марката Opel Юрген Клоп описа първите впечатления, които получи от тест на автомобила: „Имах възможността да карам тестови, замаскиран Astra plug-in, който наистина е много впечатляващ. Тих и мощен в същото време, даващ усещането почти като за спортен автомобил. А дизайнът е смел, иновативен и креативен. Браво Opel! ”

30 години Opel Astra: Бестселър и лице на марката

Opel е продал почти 15 милиона модела Astra след премиерата на наследника на Kadett през 1991 г. 30 години по -късно моделът от компактния клас е по-напред от всякога. Новият модел Opel Astra е олицетворение на дизайна на марката. Динамичен, както никога досега, с чисти, опънати повърхности, без излишни елементи и с новата запазена марка – Opel Vizor. Шестото поколение тази година ще се предлага като спортен модел с пет врати, с модерна визия и повече пространство от предшественика си. Opel Astra е проектирана и разработена в централата в Рюселсхайм, където тази есен ще започне и производството. Автомобилът внася иновации в компактния клас, които клиентите преди познаваха само от по-скъпите модели автомобили. Например, Astra дебютира с най-новата еволюция на адаптивната Intelli-Lux LED® Pixel Light. Системата за осветление идва директно от водещия Insignia на Opel и със 168 LED елемента води водещото място в компактните и средни пазарни сектори.

 

Скок във времето се вижда и в интериора на новото поколение Astra. С напълно цифровия Pure Panel аналоговите инструменти остават в историята. Вместо това новият интерфейс (HMI) със свежа, модерна графика предлага на клиентите чисто и по-интуитивно изживяване. Управлението се осъществява чрез изключително широк сензорен екран, точно като смартфон. Никога досега автомобил Opel не е бил толкова интуитивен и лесен за управление като новата Astra.