Рали Дакар 2023: Пилотите на Monster Energy Honda са готови за старт

Състезателите на Monster Energy Honda: Рики Брабек (САЩ), Адриен ван Беверен (Франция), Пабло Кинтанила (Чили) и Хосе Игнасио Корнехо (Чили) са решени да определят темпото в следващото рали Дакар 2023. Така те смятат да започнат с увереност новия сезон в световния шампионат по крос кънтри рали на FIM.

Адриен ван Беверен

Това усещане е резултат от няколко месеца усилена съвместна работа, тестване и тренировки с мотоциклета Honda CRF 450 Rally. Той беше изпитан в един по едни от най-трудните терени на Земята.

Всеки състезател от отбора е с голям опит в Дакар. Всеки започва със същата амбиция, но с различна стратегия. Членовете на отбора обаче искат Honda да продължи своето наследство в най-важното офроуд състезание в света.

Рики Брабек

Всичко за Honda започва през 1982 г. с победа над французина Сирил Невю. Още четири победи бяха спечелени през 80-те години на миналия век с Невю, Еди Ориоли и Жил Лале. Наскоро Рики Брабек (2020) и Кевин Бенавидес (2021) стигнаха отново до върха, като започнаха нова ера за Honda в легендарното пустинно състезание.

Пабло Кинтанила

Рали Дакар 2023 ще започне в събота, 31 декември, с пролог, който ще определи стартовия ред за етап номер едно. За четвърта поредна година състезанието ще се състои в Саудитска Арабия. То е от 14 етапа, покриващи разстояние от около 5000 км. Това е най-дългата надпревара от 2014 г. насам. Маршрутът включва 70% нови специални етапи.

Хосе Игнасио Корнехо

Ралито ще започне от плажовете на Червено море и ще завърши на пясъците на Арабския залив в Дамам на 15 януари. Това означава първо да пресекат северозападните планински райони, преди колоната да се насочи към дълбокия югоизток за тридневно пътуване през океан от дюни в известния Празен квартал.