Рали Дакар 2022: Шефът на Rebellion отпадна, колата му изгоря

Шефът на Rebellion беше принуден да оттегли своя автомобил с №251 от участие в рали Дакар. Прототипът DXX RD Limited на Александър Пеши внезапно се запали по време на шейкдауна вчера.

Автомобилът, който трябваше да бъде каран от президента на Rebellion Пеши и навигаторът Стефан Куни в 44-то издание на рали Дакар в Саудитска Арабия, беше унищожен. Колата беше погълната от пламъци на шейкдауна с дължина 10,7 км близо до Джеда. И Пеши, и Куни останаха невредими.

Инцидентът отбеляза преждевременен край на третото поредно участие на Пеши в престижното рали. Собственикът и пилот на отбора завърши 43-и при дебюта си през 2020 г., но беше принуден да се оттегли състезанието през януари 2021 г. на 9-ия етап.

Въпреки че Пеши няма да встартира в събота, Rebellion ще бъде представен от втората кола, пилотирана от победителя в 24 часа на Льо Ман и рекордьора на Пайкс Пик Ромен Дюма. Към бившия заводски пилот на Porsche ще се присъедини и навигаторът Реми Буланже в автомобил №215.

Швейцарският отбор, бивш победител в състезанието в клас LMP1 в световния шампионат по издръжливост на ФЕА, кара прототипа DXX, базиран на Peugeot 3008 DKR.