Рали Дакар 2022: Шампионът Кевин Бенавидес отпадна с механичен проблем в неговия KTM

Победителят от миналата година в рали Дакар Кевин Бенавидес, отпадна от рали Дакар 2022. Той получи механичен проблем на 10-ия етап.

Бенавидес се бореше за предна победа в Дакар. Беше пети в генералното класиране след 9-ия етап вчера, само на 10 минути назад от лидера и негов съотборник в KTM Матиас Валкнер.

Аржентинският състезател обаче получи механични проблеми след една трета от дистанцията на етап 10 – 375 км между Вади Ад Давасир и Биша, като спря на километър 133. Бенавидес не можа да оправи мотора и беше принуден да се оттегли от ралито, слагайки край на надеждите му да защити короната от 2021 г., която спечели в Дакар с Honda.

Въпреки това, според новите правила на Дакар, той ще може да продължи с тежки наказания, какъвто беше случаят с колегата му от KTM Данило Петручи. Бившият пилот от MotoGP също имаше повреда на Етап 2.

Напускането на Бенавидес е удар за надеждите на KTM да си върне короната на мотоциклетите Dakar след две години загуба от Honda. Валкнер и Тоби Прайсу който спечели днешния етап са останалите от заводския тим на австрийската марка. Те все още са в играта, въпреки че последният започна деня на 9-и, на около 35 минути зад Валкнер.