Рали Дакар 2022: Звезди в Джеда

В предградията на Джеда, спортният комплекс, където се намира стадионът Крал Абдала, започнаха административните проверки и техническите проверки на участниците в рали Дакар 2022. Процедурите всъщност започнаха вчера за участниците във второто издание на Dakar Classic.

Днес обаче програмата е особено наситена, защото на преглед минават състезателите във всички категории. Първи на опашката тази сутрин беше испанската телевизионна звезда Хесус Калеха, който се готви да започне своя 5-ти Дакар, след 30-то място през 2020 г.

В началото бяха пилотите на отбора BRX, които ще се стремят много по-високо – към победата. В тима са Себастиен Льоб, “Нани” Рома и тазгодишният новак в екипа “Орли” Теранова.

Камионите КамАз ще се появят с мераци за 19-та титла. Надеждите се възлагат на трима бивши победители, включително Едуард Николаев, който се завръща след почивка през 2021 г.

В състезанието с мотоциклети са някои от фаворитите. Кланът Honda, представляван от Рики Брабек, Хосе Игнасио Корнехо, Жоан Бареда и новакът в тима,  но с огромен опит в ралито – Пабло Кинтанила. От Yamaha се представиха Ван Беверен, Бранч и  Скот.

На прегледа трабва да преминат общо  219 превозни средства.